Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Professorit vetoavat perintöveron säilyttämiseksi

Talous
 

Tunnetut taloustieteen professorit ja joukko muita ekonomisteja vetoavat hallitusneuvottelijoihin, jotta perintö- ja lahjavero säilytettäisiin.

Neuvotteluihin osallistuvat keskusta ja kokoomus suhtautuvat perintöverosta luopumiseen tai siihen tehtäviin muutoksiin myönteisesti.

Tuoreen vetoomuksen allekirjoittajat muistuttavat, että yhteiskunnan "terve" veropohja olisi syytä säilyttää.

"Perintö- ja lahjavero on oikeudenmukainen, toimiva ja tarpeellinen tulonlähde valtiolle, joka kattaa alijäämäänsä ulkomaisella velalla", vetoomuksessa todetaan.

Sen allekirjoittajien mukaan olisi väärin, jos "ansaitsematonta" perintö- ja lahjatuloa verotettaisiin kevyesti tai ei ollenkaan. Kantaansa he perustelevatkin työn korkealla verotuksella.

Julkisuudessa esiintyy asiasta allekirjoittajien mukaan osin vääriä väittämiä. Erityisen paljon on keskusteltu tarpeesta helpottaa yritysten sukupolvenvaihdoksia.

"Yritysten sukupolvenvaihdosta on huojennettu merkittävästi sekä laeissa että veronmaksussa. Huojennuksen ansiosta yritysvarallisuuden efektiivinen veroprosentti on ollut 2,8. Korotonta maksuaikaa pidennettiin juuri 10 vuoteen, jolloin normaalioloissa inflaatiokin auttaa huomattavasti veronmaksussa", vetoomuksessa kirjoitetaan.

Luopumista pitää vahvasti esillä Perheyritysten liitto, jonka edellinen toimitusjohtaja Matti Vanhanen ja entinen puheenjohtaja Anne Berner osallistuvat hallitusneuvotteluihin keskustan kansanedustajina. Perintö- ja lahjaveron tuotto on vuosittain noin puoli miljardia euroa.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas, kansantaloustieteen professori Johan Willner, kansainvälisen talouden dosentti Jan-Otto Andersson, ja tutkimusjohtaja Mika Pantzar.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat