Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen historian suurin yrityskauppa

Talous
 

Verkkolaitteita valmistava Nokia aikoo ostaa ranskalaisen kilpailijansa Alcatel-Lucentin parantaakseen kilpailukykyään ja vahvistaakseen asemaan erittäin tärkeillä Pohjois-Amerikan markkinoilla. Yrityskauppa on Suomen historian suurin, sillä sen arvo on 15,6 miljardia euroa.

Kauppa toteutetaan todennäköisesti ensi vuoden alussa, sillä molempien yhtiöiden hallituksen kannattavat sitä.

Nokia suorittaa kauppahinnan osakevaihdolla. Alcatel-Lucentin nykyisten osakkeenomistajien omistusosuus Nokiasta olisi 34 prosenttia. Yhtiön pääkonttori säilyy Suomessa ja hallituksen puheenjohtajana jatkaa Risto Siilasmaa ja toimitusjohtajana Rajeev Suri.

Yrityskaupassa Nokia ostaisi etenkin Alcatel-Lucentin osaamista ip-reitittimissä, pilvipalveluissa ja kiinteän verkon laitteissa. Näillä osa-alueilla Nokian asema on nykyisin heikko ja yhtiö arvioi niiden merkityksen kasvavan tulevaisuudessa.

Reititin on laite tai ohjelmisto, joka ohjaa tietoliikenteen oikeaan osoitteeseen.

Pilvipalvelut tarkoittavat sitä, että palveluja käytetään verkon kautta: palvelunsa ulkoistavan yrityksen ei tarvitse investoida laitteisiin, vaan palvelut toimivat jonkin kumppanin laitteissa ja niitä käytetään internetin kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat