Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riihi-säätiön ex-johtaja sai miljoonatuomion

Hovioikeus määräsi Toivo J. Kannisen korvaamaan Aralle 3,6 miljoonaa euroa

Talous
 

Yleishyödyllistä rakennustoimintaa harjoittavan Riihi-säätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Toivo J. Kanninen joutuu maksamaan yli 3,6 miljoonaa euroa vahingonkorvauksia Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle Aralle.

Asiasta päätti Rovaniemen hovioikeus perjantaina.

Vahingonkorvaukset liittyvät yhteentoista vuokrataloon, jotka Riihi-säätiö rakennutti vuosina 1995–2001 valtion myöntämien arava- ja korkotukilainojen avulla.

Hovioikeus korotti korvaussummaa tuntuvasti, sillä Oulun käräjäoikeus oli määrännyt Kannisen maksamaan korvauksia vain noin 300 000 euroa.

Kanninen vaati itse hovioikeuskäsittelyssä, että oikeus hylkää vahingonkorvauskanteen hänen myöntämänsä 30 000 euron ylittävältä osalta.

Hän vetosi muun muassa siihen, että suurin osa vuokratalojen rakentamiseen myönnetyistä tuista oli käytetty oikeaan tarkoitukseen.

Hovioikeus katsoi kuitenkin, ettei rakentamisessa ollut noudatettu valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon tavoitteita miltään osin.

Ara olisi jättänyt hovioikeuden mukaan myöntämättä lainat, jos sillä olisi ollut oikeat tiedot käytössään. Ara ei myöskään saanut vastinetta myöntämilleen tuille.

Vuonna 2012 korkein oikeus tuomitsi Kannisen lähes kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen. Kanninen syyllistyi yli kymmeneen törkeään avustuspetokseen ja seitsemääntoista törkeään kavallukseen.

Korkeimman oikeuden mukaan Riihi-säätiön rakennuttamista kohteista oli annettu vääriä tietoja arava- ja korkotukilainoja Aralle. Kanninen sai itselleen tai kyseisille yhtiöille laitonta hyötyä runsaat 400 000 euroa.

Korkein oikeus palautti tuolloin varsinaisen vahingonkorvausasian Oulun käräjäoikeuteen.

Ara teki oikeusprosessin käynnistäneen rikosilmoituksen Kannisen epäillyistä avustuspetoksista jo joulukuussa 2001.

Oikeusprosessi on siten kestänyt jo lähes 14 vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat