Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitaalisen vallankumouksen avainsanat tutuiksi

Talous
 
Helsingin Sanomat

 Digitalisaatio Fyysisen maailman rinnalle rakentuu virtuaalinen biteistä koostuva maailma. Digitaalisuus työntyy alalle kuin alalle: Arkkitehdit tekevät jo rakennuksistaan kolmiulotteisia malleja, joihin tutustutaan virtuaalitodellisuuslasien avulla, liikenne automatisoituu ja geeniperimän selvittäminen on yhtä nopeaa ja edullista kuin rokottaminen. Musiikin suoratoistopalvelut, sähköiset reseptit ja e-kirjat ovat jo digiajan arkea.

 Kaiken internet Tavarat ja palvelut teollisuuskoneista kulutustavaroihin yhdistetään nyt verkkoon ja ihmiset ovat jatkuvasti verkossa erilaisten laitteiden kautta. Kaiken internetin alatermejä ovat asioiden tai esineiden internet sekä teollinen internet.

 Robotisaatio Roboteista tulee vauhdilla ihmisten arkisia työkavereita. Etenkin mekaaniset ja rutiininomaiset työt siirtyvät roboteille. Työelämä ja koulutus mullistuvat, kun ihmiset hakeutuvat uudenlaisiin työtehtäviin ja vaihtavat usein uraa. Digitalisaatio edistää robottien kehitystä.

 Robotiikka Viittaa robottien rakentamiseen ja tutkimukseen. Robotiikka on vauhdittunut esimerkiksi sensoreiden, keinoälyn, internetin ja ohjelmoinnin kehityttyä huimasti. Esimerkki uudesta robotiikasta ovat itseohjautuvat autot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat