Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköpostikömmähdys nolasi Englannin keskuspankin

Lehdistöpäällikön sähköposti paljasti salaisen selvityksen Britannian EU-eron seurauksista

Talous
 

Jokaisen tiedottajan pahin painajainen toteutui Britanniassa, kun Englannin keskuspankin lehdistöpäällikön vahingossa lähettämä sähköposti paljasti pankin salaiset suunnitelmat.

Kaiken lisäksi The Guardian -lehden toimitukseen päätynyt keskuspankin sisäinen ohjeistus käsitteli tulenarkaa aihetta: Britannian mahdollista eroa Euroopan unionista ja sitä, miten pankki suunnitteli pitävänsä asiaa koskevan selvitystyön pienen piirin tiedossa.

Britannian mahdollinen Euroopan unionista irrottautuminen on arka aihe paitsi osalle brittipoliitikoista myös Britannian elinkeinoelämälle.

Erityisesti elinkeinoelämän johtohahmot vastustavat ajatusta, sillä se voisi iskeä vientiin ja vaikuttaa Lontoon Cityn asemaan rahoitusmaailman keskuksena. Siksi se, että keskuspankki jo valmistautuu EU-eroon, ei kaikkia ilahduta.

Englannin keskuspankki totesi lausunnossaan kömmähdyksen jälkeen, etteivät hallituksen suunnitelmien mahdolliset taloudelliset vaikutukset pitäisi tulla "yllätyksenä" ja että niiden selvittäminen on pankin vastuulla.

Lehdistöpäällikön Guardianin esimiehelle lähettämässä sähköpostissa kerrottiin myös siitä, miten mahdollista selvitystyötä koskeviin tiedusteluihin tulisi vastata – sekä ulkopuolisille että pankin omalle henkilökunnalle.

Selvitysryhmässä mukana olevan johtajan tuli kertoa alaisilleen, että hän työskentelee toisella osastolla laveasti Euroopan talouteen liittyvien kysymysten parissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat