Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perustaja halusi keskittyä teknologiaan

Talous
 
Juhani Niiranen HS
Ohjelmistoyrityksen perustanut Jani K. Savolainen (vas.) päätti palkata yhtiöönsä ulkopuolisen vetäjän, jotta voisi itse keskittyä teknologian kehittämiseen. Kari Tuisku aloitti toimitusjohtajana espoolaisessa DB Pro -yhtiössä viime syksynä.
Ohjelmistoyrityksen perustanut Jani K. Savolainen (vas.) päätti palkata yhtiöönsä ulkopuolisen vetäjän, jotta voisi itse keskittyä teknologian kehittämiseen. Kari Tuisku aloitti toimitusjohtajana espoolaisessa DB Pro -yhtiössä viime syksynä. Kuva: Juhani Niiranen HS

Yrittäjä Jani K. Savolainen kertoo olevansa propellihattu – ja sen kuulee. Teknologiajohtajan puheessa vilahtelevat skriptit, diagnostiikat ja koodioptimoinnit.

Vieressä toimitusjohtaja Kari Tuisku selventää maallikolle hieman helpommilla sanoilla, mistä espoolaisyritys DB Prossa on oikein kyse. Kun tiedon määrä kasvaa nopeasti, yrityksillä on yhä suurempi tarve optimoida tiedon hallinnassa käytettäviä tietokantoja. DB Pro tyydyttää tätä tarvetta konsultoinnilla ja omalla ohjelmistolla.

Kun viime vuonna alkoi käydä selväksi, että yrityksen ohjelmistolla voisi olla menekkiä maailmalla, perustaja ja enemmistöomistaja Savolainen päätti palkata yhtiön vetäjäksi ulkopuolisen.

Savolainen halusi mukaan toimitusjohtajan, jonka osaaminen täydentäisi hänen omia kykyjään. Savolainen on omimmillaan teknologian parissa, joten Tuisku sai vastuulleen myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen.

"Tämä on toiminut hyvin", Savolainen sanoo.

Savolainen kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että toimitusjohtajaksi on tullut ulkopuolinen.

Yhteistyö on sujunut hyvin, vaikka Savolainen on sekä työntekijä että omistaja. Tuisku kuvaa, että Savolainen on samaan aikaan alainen ja esimies.

Toimitusjohtajan palkkaaminen on antanut Savolaiselle mahdollisuuden syventyä työhön yhtiön teknologian kehittäjänä.

"Se on ollut suuri helpotus. Jos aikoo tehdä jotain todella merkittävää, se vaatii syvän fokuksen", Savolainen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat