Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sellunkeittäjän oppiin pääsi hakijoista vain 1,5 prosenttia

Metsä Groupiin pyrki 1 300, valituksi tuli 20 miestä

Talous
 

Metsä Groupin Metsä Fibren puolitoistavuotiseen prosessinhoitajakoulutukseen on valittu 20 miestä. Hakijoita oli ennätysjoukko eli 1 300 ihmistä, joten valituksi heistä tuli 1,5 prosenttia.

Oppisopimuskoulutukseen oli vaikeampi päästä kuin suurimpaan osaan korkeakoulujen suosituista opiskelulinjoista.

Koulutettavat työskentelevät sellunvalmistuksessa muun muassa valvomassa valmistusprosessia. Pyrkijöinä oli myös naisia, mutta Metsä Groupin henkilöstöhallinto ei osaa kertoa naishakijoiden määrää.

Metsä Groupin henkilöstön kehittämispäällikkö Hannu Tolonen kertoo, että valinnan koulukseen tekivät tehtaat. Ne valitsivat koulutukseen päässeet soveltuvuustestien ja haastattelujen perusteella.

Tolosen mukaan Rauman tehtaalle valittiin kaksi henkilöä ja Kemiin, Äänekoskelle sekä Joutsenoon viisi kuusi henkeä kuhunkin.

"Olemme miettineet päämme puhki, kuinka saisimme lisää naisia alalle. Pyrkijöiden taustat ovat kuitenkin valmiiksi miesvaltaisia, sillä heidän perustutkintonsa ovat kone- sekä metalli- ja sähköautomaatioalalta", Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Anneli Karhula sanoo.

Hänen mukaansa yhtiö ottaisi mielellään enemmän naisia töihin, jos heitä saataisiin alalle hakeutumaan.

"Hakijoiden osaamistaso oli korkea. Monella oli kaksikin perustutkintoa ammattikoulutuksesta sekä runsaasti työkokemusta", Hannu Tolonen kertoo.

Metsä Group tekee työsopimukset tehtaittain ja rekrytoi väkeä jo ennakkoon eläköityvien paikalle.

"Haluamme, että hiljainen tieto siirtyy näin eteenpäin ja saamme todellisia moniosaajia", Tolonen kertoo.

Prosessinhoitajakoulutusohjelma antaa taidot työskennellä prosessi- ja kunnossapitotehtävissä Metsä Fibren sellutehtailla. Samalla koulutettavat opiskelevat paperiteollisuuden ammattitutkinnon. Näin tehtaille saadaan jopa kolmen tutkinnon väkeä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat