Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Citycon ostaa historiansa suurimmalla kaupalla kiinteistösijoittajan Norjasta

Talous
 

Suomalainen pörssiyhtiö Citycon ostaa Norjan toiseksi suurimman kauppakeskuksia omistavan yhtiön Sektor Gruppenin. Ostohinta on noin 1,5 miljardia euroa, ja ostos on yhtiön historian ylivoimaisesti suurin kauppa.

Ostos on Cityconille valtava, sillä yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on ennen Norjan-ostosta noin 3,4 miljardia euroa. Myös Cityconin pörssiarvoon suhteutettuna kauppa on iso, sillä Cityconin markkina-arvo Helsingin pörssissä on noin 1,8 miljardia euroa.

Sijoittajat ottivat uutisen vastaan maanantaina varauksellisesti. Cityconin osakkeen hinta laski Helsingin pörssissä lähes kaksi prosenttia.

Cityconin edellinen suurkauppa parin vuoden takaa oli arvoltaan noin 250 miljoonaa euroa.

Suuresta 1,47 miljardin kauppahinnasta huolimatta Citycon kertoo saavansa sijoitukselle noin 5,2 prosentin alkunettotuoton. Citycon odottaa, että kauppa kerryttää osakekohtaista tulosta vuodesta 2016 lähtien.

Cityconin mukaan yrityskauppa vahvistaa sen asemaa Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksiin keskittyneenä pörssiyhtiönä. Sen hallitseman omaisuuden arvo kasvaa samalla 3,4 miljardista eurosta 4,9 miljardiin euroon.

Citycon järjestää kesäkuun puolivälissä ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa päätetään miljardikauppaan liittyvästä noin 600 miljoonan euron osakeannista.

Norjalaisen Sektorin kiinteistöomaisuus koostuu yhteensä 34 kauppakeskuksesta. Yhtiö omistaa niistä 20 kokonaan tai se on niissä enemmistöomistaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat