Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeyhtiöt eivät myönnä kilpailevansa tyky-rahalla

Yhtiöiden mukaan kaikille asiakkaille on tarjolla työkyvyn ylläpitotoimintaa

Talous
 

Työeläkeyhtiöt eivät myönnä, että ne käyttäisivät työhyvinvointirahoja (tyky) kilpailuun uusista asiakkaista tai vanhojen asiakkuuksien puolustamiseen.

Esimerkiksi Ilmarisen asiakkuuksista vastaava johtaja Timo Aro katsoo, että työeläkeyhtiöt kilpailevat asiakashyvityksillä ja palvelujen laadulla.

HS:n selvityksen mukaan Ilmarinen on kuitenkin käyttänyt kaikkein aktiivisimmin työhyvinvointirahaa kilpailuun asiakkuuksista. Viime vuonna yhtiö teki kuusi kappaletta yli miljoonan euron (1,1–2,8 miljoonaa euroa) lupausta yksittäiselle asiakkaalle.

Aron mukaan Ilmarinen ilmoittaa Finanssivalvonnalle sovitun yhteistyösopimuksen koko summan, vaikka se jakautuisi eri vuosille ja osa jäisi kokonaan käyttämättä.

"Finanssivalvonnalle ilmoitetuista summista asiakas käyttää tilanteestaan riippuen keskimäärin noin 60 prosenttia."

"Työhyvinvointiseminaarimme, verkkopalvelumme, työkalumme ja oppaamme palvelevat sekä isoja että pieniä yrityksiä. Nämä palvelut ovat arvoltaan pienille yrityksille suurempia kuin heiltä kerätty työkyvyttömyysriskin hallintaosa."

Työkyvyttömyysriskin hallintaosa tarkoittaa prosenttiosuutta, jonka jokainen asiakas maksaa työeläkemaksun yhteydessä työeläkeyhtiöille. Se ei ole vuosikausiin riittänyt kattamaan eläkeyhtiöiden yrityksille maksamia tyky-rahoja piskuista Veritasta lukuun ottamatta.

Työeläkeyhtiöt ovat ammentaneet lisää rahaa kirjaamalla ylitykset liikekuluiksi tai rahaa on otettu niin sanotusta tasoitusvastuusta, joka on eläkevakuutusyhtiön keräämä puskuri huonojen vuosien varalle. Fiva ei nykyisin rankaise työeläkeyhtiötä siitä, että ne maksavat enemmän tyky-rahaa kuin keräävät sitä asiakkailtaan. Rangaistusmaksua ylityksille on kuitenkin STM:ssä harkittu.

Myöskään Suomen suurin eläkeyhtiö Varma ei halua kommentoida tekemiään miljoonasopimuksia, koska ne "kuuluvat liikesalaisuuden piiriin". Varma ei muutenkaan vastaa kysymyksiin työhyvinvointirahoista.

Eläkeyhtiö Elo vakuuttaa Ilmarisen tavoin kilpailevansa työhyvinvointipalvelujen laadulla eikä rahoituksella.

"Osana palvelua tuemme asiakkaidemme työkyvyttömyysriskin hallinnan hankkeita myös taloudellisesti", Elo muotoilee.

Työeläkeyhtiöt katsovat myös, että kaikki asiakkaat pääsevät osallisiksi työkyvyn ylläpitotoiminnasta, vaikka eivät saa rahoitusta. Elon mukaan suuremmille asiakkaille palvelu on yksilöllisempää ja pienemmille asiakkaille esimerkiksi koulutusta ja verkkopalvelua.

Myös Veritas korostaa, että sen työhyvinvointipalvelut ovat avoimia kaikille asiakkaille. Eläkeyhtiö Etera kertoo, että sillä on myös sähköisiä palveluita, jotka ovat kaikille asiakkaille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat