Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finanssivalvonta aikoo taas panna eläkeyhtiöiden tyky-miljoonat kuriin

Työeläkeyhtiöt saavat Fivalta uudet ohjeet työhyvinvointirahoista

Talous
 

Finanssivalvonta aikoo puuttua siihen, miten työeläkeyhtiöt käyttävät eläkevarallisuutta asiakkaista kilpailemiseen.

Koska työhyvinvointirahojen käyttöä koskeva lainsäädäntöhanke on hautautunut työmarkkinaosapuolten työryhmiin, aikoo Fiva panna asian kuntoon itse.

"Valvojan lienee syytä kirjoittaa työhyvinvointirahoitusta koskevat keskeiset ohjeet määräys- ja ohjekokoelmaansa", Fivan johdon neuvonantaja Erkki Rajaniemi sanoo.

HS:n selvityksen mukaan työeläkeyhtiöt lupasivat viime vuonna ennätyksellisen paljon eli 56 miljoonaa euroa yritysten työhyvinvointiin. Tyky-rahojen tarkoitus on auttaa ihmisiä jaksamaan töissä pitempään.

Selvityksen mukaan merkittävä osa tyky-miljoonista menee uusille asiakkaille ja rahat keskittyvät vain muutamille prosenteille asiakkaista.

Rajaniemen mielestä uusilla pelisäännöillä pitää muun muassa varmistaa, että asiakkaiden tyky-projektit ovat varmasti toiminnan tarkoituksen mukaisia.

"Iso kysymys on se, mikä on työkyvyttömyysriskin torjuntaa, mikä muuta tyky-toimintaa."

Toinen ratkaistava asia on tyky-miljoonien oikeudenmukainen kohdentuminen ja kolmas on rahoituksen lähteiden selventäminen.

"Kaikki kuitenkin maksavat työeläkemaksussaan työhyvinvoinnista yhtä suuren prosentin."

Rajaniemi kommentoi myös HS:ssa maanantaina ollut haastattelua, jossa vakuutusmeklari Kyösti Kautto arvostelee työeläkerahan käyttöä yksityisten vahinkovakuutusten markkinointiin. Kauton mukaan työeläkeyhtiöt maksavat vahinkoyhtiöille "kohtuuttomia" ja "piiloon jääviä" palkkioita eläkevakuutusten myyntityöstä.

"Mikäli tyky-rahoja todellisuudessa käytettäisiin vahinkovakuutukselle kuuluvien erien maksamiseen olisi tilanne työeläkevarojen väärinkäyttöä. Se olisi myös toiminnan tarkoituksen ja siten valtioneuvoston antaman toimiluvan sekä EU-liittymäsopimuksen vastaista", Rajaniemi sanoo.

Fiva on aloittanut eläkeyhtiöiden tyky-rahojen käytöstä tarkastuksen, jonka on määrä valmistua syksyllä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat