Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea: "Parhaalla mahdollisella tavalla ei ole toimittu"

Talous
 

90-vuotiaalle asiakkaalle suositeltiin, että hän myy kahden miljoonan euron arvoisen osakesalkkunsa ja sijoittaa kaiken hajautuksen nimissä Nordean kapitalisaatiosopimukseen. Menikö sijoitusneuvonta oikein, Nordean varainhoidon johtaja Risto Kuoppamäki?
"En voi ottaa kantaa yksittäiseen tapaukseen, mutta näiden tietojen valossa oikein meni ajatus hajautuksesta. Se voi olla hyvä ajatus, jos varat ovat sijoitettuina vain muutamaan osakkeeseen."

Kannattaako 90-vuotiasta neuvoa muuttamaan voimakkaasti sijoitusten painopistettä?
"Useimmissa tapauksissa ei varmasti ole syytä lähteä muuttamaan painotusta. Ja pitää hyvin tarkasti varmistaa, että asiakas ymmärtää, mistä on kyse. Kapitalisaatiosopimus ei ole tuotteista ihan yksinkertaisimmasta päästä."

Sopiiko kapitalisaatiosopimus ylipäätään 90-vuotiaalle?
"Rehellisesti sanottu hän ei kyllä kuulu ensisijaiseen kohderyhmään. Se on pidemmän tähtäimen sijoitustuote, jota ei suositella lainkaan alle kolmen vuoden sijoitusajalla."

Osakkeiden myynnistä lankesi maksuun iso luovutusvoittovero. Asiakas ei muistanut edes myyneensä osakkeita. Miten kommentoit?
"Epäilemättä tästä voi nousta kysymys, onko toimittu parhaalla mahdollisella tavalla."

Osakkeiden myynti johtaa käytännössä kahdenkertaiseen verotukseen, kun omaisuus aikanaan siirtyy perinnöksi. Menikö sijoitusneuvonta tältä osin oikein?
"Tässä voidaan todella tulla tilanteeseen, että veroja menee lopulta enemmän kuin muuten olisi mennyt. Verotusasiat tulisi ottaa huomioon, kun ratkaisuja tehdään. Yleensä näin iäkkäillä sijoitusneuvot painottuvat juuri perintöasioiden miettimiseen."

Tekikö sijoitusneuvoja virheen?
"Olisin aika tarkka siitä, mitä lähdetään sanomaan virheeksi. Mutta useampi asia viittaa siihen, että parhaalla mahdollisella tavalla ei ole toimittu. Asiakas voi reklamoida toiminnasta meille ja asia selvitetään."

Saako sijoitusneuvoja sijoitustuotteiden myynnin perusteella palkkiota?
"Sijoitusneuvontaa antavilla henkilöillä on kiinteä palkka. Siihen voi kuulua myös tulospalkkio-osuus. Osana myyjien kokonaistavoitteita on asiakastuottotavoite, mutta mukana on aina myös asiakastyytyväisyystavoitteita."

Eli myyjän siis kannattaa myydä tuotteita, joissa on korkeimmat palkkiot kuten kapitalisaatiosopimuksissa?
"Periaatteessa kyllä, mutta palkkioita ei ole sidottu minkään yksittäisen tuotteen myyntiin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat