Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankki: Venäjän taantuma on ennakoitua lievempi

Öljyn kallistuminen auttaa Venäjää, mutta maan talous supistuu yhä

Talous
 
REUTERS–HS

Venäjän talouden taantuma ei ole yhtä paha kuin alkuvuonna ennustettiin, arvioi Maailmanpankki uudessa suhdannekatsauksessaan.

Maailmanpankin mukaan Venäjän kokonaistuotanto supistuu tänä vuonna 2,7 prosenttia. Edellisessä ennusteessa huhtikuussa ennuste Venäjän talouden supistumisesta oli 3,8 prosenttia.

Merkittävä syy talouden ennakoitua lievempää taantumaan on raakaöljyn kallistuminen ja inflaatiovauhdin hidastuminen. Venäjän valtion tuloista noin puolet tulee öljyn ja kaasun tuotanto- ja vientiveroista. Maailmanpankki tosin toteaa katsauksessaan, että Venäjän talous on yhä hyvin epävakaa.

"Merkittävä riski huonompaan talouskehitykseen on yhä olemassa, koska kansainväliset öljymarkkinat etsivät yhä tasapainoa ja [Venäjän] sitoutuminen talouden rakenteellisiin uudistuksin edellyttää konkreettia poliittisia toimia", sanoo Maailmanpankin johtava Venäjä-ekonomisti Birgit Hansl tiedotteessa.

Raakaöljy halpeni voimakkaasti viime syksynä. Öljyn halpenemisen vuoksi myös Venäjän valuutan ruplan arvo heikkeni voimakkaasti suhteessa dollariin ja euroon, mikä johti tuontituotteiden kallistumiseen.

Raakaöljyn Brent-viitelaadun hinta oli halvimmillaan tammikuun alussa 46,6 dollaria barrelilta. Toukokuussa hinta on vakiintunut yli 60 dollariin barrelilta.

Barrelin tilavuus on 159 litraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat