Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kierrätysyhtiö Ekokemin toimitusjohtaja vaihtuu

Karri Kaitue on innoissaan yhtiön suurista mahdollisuuksista

Talous
 
Sirpa Räihä HS
Karri Kaitue odottaa paljon toimitusjohtajuudeltaan Ekokemissä.
Karri Kaitue odottaa paljon toimitusjohtajuudeltaan Ekokemissä. Kuva: Sirpa Räihä HS

Kierrätykseen ja jätehuoltoon erikoistuneen Ekokemin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty pääomasijoitusyhtiö CapManin hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue. Hän aloittaa tehtävässä elokuun alussa.

Valtio on 34 prosentin omistusosuudella Ekokemin suurin osakkeenomistaja. Valtion on jo pitkään uskottu myyvän osuutensa yhtiössä, jolloin edessä voisi olla yhtiön listautuminen pörssiin.

Kuka?

Johtaja teatterisuvusta

 Vuonna 1964 syntynyt oikeustieteen lisensiaatti Karri Kaitue on teatterisuvusta. Hänen äiti on näyttelijä Liisamaija Laaksonen ja sisko näyttelijä Katariina Kaitue.

 Perheeseen kuuluvat asianajajana työskentelevä vaimo sekä poika ja tytär. Tytär valmistui viime viikonloppuna ylioppilaaksi.

 Toiminut useissa johtotehtävissä Outokummussa ja ollut Cargotecin, Outotecin, Destian ja Okmetecin hallituksissa.

 Harrastaa lenkkeilyä, laskettelua ja vapaa-ajanviettoa saaristossa.

"Hallituksen puheenjohtajuuteni CapManissa ja tuleva toimitusjohtajuuteni Ekokemissa eivät mitenkään liity toisiinsa. Mahdolliset muutokset yhtiön omistusrakenteessa ovat puhtaasti osakkeenomistajien asioita", Kaitue sanoo.

Ekokemin nykyinen toimitusjohtaja Timo Piekkari luopuu toimitusjohtajan tehtävästä omasta pyynnöstään heinäkuun lopussa.

Yhtiö valmistaa kierrätykseen kelpaavista materiaaleista erilaisia uusiomateriaaleja ja raaka-aineita, joilla voidaan korvata ehtyviä luonnonvaroja. Lisäksi Ekokem vastaa kierrätykseen kelpaamattoman jätteen polttamisesta ja siitä tuotettavasta energiasta. Suurimpia asiakkaita ovat teollisuusyritykset, jotka toimivat petrokemian alalla, metsäteollisuudessa ja kaivosteollisuudessa.

Kaitueen mukaan mahdollisuus ryhtyä Ekokemin toimitusjohtajaksi oli tarjous, josta olisi ollut vaikea kieltäytyä.

"Hyvin harva yhtiö Suomessa tai edes Euroopassa toimii yhtä selvästi kestävän kehityksen keskipisteessä kuin Ekokem. Nykyisistä megatrendeistä kestävä kehitys on mielestäni kaikista kiinnostavin ja merkittävin. Se on jotakin sellaista, joka on tärkeässä asemassa globaalisti, Euroopassa ja myös uuden hallituksen ohjelmassa."

Kaitue on ollut Ekokemin hallituksessa vuoden. Hänen mukaansa yhtiön työntekijät ovat alansa huippuja ja he ovat poikkeuksellisen sitoutuneita.

Ekokem on hyvin kannattava yritys. Viime vuonna liikevaihto oli 200 miljoonaa euroa ja liikevoitto 35 miljoonaa euroa.

"Ekokem tulee muuttumaan liiketoiminnan kasvun, kansainvälistymisen ja uusien palvelujen myötä. Tavoitteenani on, että Ekokem olisi asiakkailleen entistä läheisempi kumppani, joka on mukana syvällä asiakkaiden liiketoiminnassa."

Alkuvuonna Ekokem teki historiansa suurimman yritysjärjestelyn ostamalla tanskalaisen kilpailijansa Nord Groupin pääomasijoitusyhtiö EQT:lta. Kaitueen mukaan yritysjärjestelyt eivät ole poissuljettuja tulevaisuudessakaan.

"Ekokemin strategiassa hienointa on se, kuinka me tehostamme materiaalivirroista riippuvaisen teollisuuden kannattavuutta tarjoamalla lisäarvoa materiaalien hallintaan ja samalla saamme aikaan yhteiskunnallista hyvää."

Teräsyhtiö Outokummun entinen varatoimitusjohtaja Kaitue on toiminut useissa yrityksissä hallituksen jäsenenä. Hän kuvailee itseään teollisuusmieheksi. Ekokemin liiketoiminnan merkitys kasvaa hänen mukaansa myös siksi, että kuluttajien käyttäytyminen muuttuu.

"Tulevaisuudessa kierrätettävät materiaalit korostuvat yhä enemmän myös kuluttajien ostopäätöksissä. Kierrätettävän materiaalin etu teollisuudelle on se, että se on halvempaa kuin neitseellisesti raaka-aineesta valmistettava. Uskoisin, että esimerkiksi kodinkoneissa ja urheiluvälineissä kierrättävien materiaalien merkitys korostuu."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat