Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoitusneuvonnassa pettymyksiä

Talous
 
Helsingin Sanomat

"Sain tämän vuoden alussa Kapital-sopparin tuottoyhteenvedon, josta kävi ensimmäistä kertaa ilmi jokaisen rahaston hallinnointipalkkio. Tämä näytti todella omituiselta, kun koko Kapitaali-soppari myytiin minulle 2010 sillä verukkeella, että se on HALVEMPI kuin suorat rahastosijoitukset."

Mies, Helsinki

 

"Sain isältä jonkin verran perintöä vuonna 2011. Tuputtivat Nordeasta, että tule käymään. Suostuin kokeilemaan tuotetta, jota suosittelivat. Vasta jälkikäteen papereista selvisi, että se oli juuri tällainen kapitalisaatiosopimus. Vuosien varrella olen opiskellut sitä ja kulutkin on alettu merkitsemään paremmin. Vasta tämän vuoden puolella huomasin, että kuluja otettiin vielä erikseen rahastoistakin. Siinä vaiheessa kuppi meni nurin. Minusta kulut oli alun perin kerrottu tosi läpinäkymättömästi. Irtisanoin tänään koko sopimuksen ja laitan rahat mieluummin indeksirahastoihin." Mies, 35, Helsinki

 

"Sain serkulta perinnöksi osakkeita vuonna 2010. Nordea pyysi neuvotteluun ja olisivat halunneet täydellä valtakirjalla tehdä kauppoja sijoituksillani. Heidän neuvonsa oli myydä kaikki osakkeet pois ja ostaa Nordean rahastoja." Mies, 69, Helsinki

 

"Paikalla oli Nordeasta kolme henkilöä minua yhtä, ilmeisesti hyväksi uhriksi ajateltua naishenkilöä vastaan – näin koin tilanteen. Käännytys oli varsin aggressiivista – tuli mieleen loma-osakkeiden markkinointi, jossa ostajaa yritetään manipuloida kaikenlaisin psykologisin ja painostusta muistuttavin keinoin ja minun olisi heti pitänyt laittaa nimeni alle. En muista, mikä tuote oli etusijalla, mutta muistan jonkin Nordean henkilöistä sanoneen jotain siihen suuntaan, että tähänkö siis laitetaan nimi."

Nainen, Espoo

 

"Useaan kertaan minut on kutsuttu Nordeaan kahville ja samalla keskustelemaan sijoituksista. Myyntityö siellä on loukkaavaa, melkein päällekäyvää.

Olen sitä mieltä, että tarvitessani neuvoja, kysyn niitä."

Nainen, 82

 

"Minua kutsutaan vuosittain eri pankkeihin tai vastaaviin rahoituslaitoksiin kuuntelemaan "sijoitusneuvoja". Lähes kaikissa tapauksissa olen pettynyt, koska "sijoitusneuvojat" ovat nuoria ja sijoitusasioissa kokemattomia, joille on opetettu lähinnä joidenkin pankin tuotteiden myyntiä. En ole noudattanut koskaan heidän neuvojaan, koska pidän omaa sijoitusstrategiaa parempana."

Mies, 74

 

"Sijoitusneuvojan käynnillä määräaikaistili oli purettu, ja koko 100 000 euroa oli sijoitettu Danske Bankin sijoitusrahastoon. Äidille oli vakuutettu, että tämä ratkaisu on parempi. 83-vuotias äitini oli jäänyt sijoitusneuvojan puheista siihen käsitykseen, ettei määräaikaistilejä enää ole pankin valikoimissa vaan sijoitustavat ovat nyt aivan muita ja siksi juuri avattu määräaikaistili piti purkaa."

"Minun kohdallani Rovaniemen Danske Bankin sijoitusneuvonta oli ala-arvoista: Jouduin pari viikkoa sitten nöyryyttävään kuulusteluun, kun tahdoin vain uusia määräaikaisen tilin: Kysyttiin perhesuhteet, testamentin olemassaolo ja tekoaika ja sitten yritettiin tivata koko "omaisuuden" määrää. Ahdistuin, väsyin, kieltäydyin vastaamasta, mutta tykitys jatkui. Kun omaisuudesta en puhunut ja kaikki arat sukulaisuussuhteet oli lypsetty, alettiin tivata testamenttia. Pitäisi tehdä "vakuutus", joka olisi perillisille (joita en kertonut) kuulemma edullinen."

Nainen, 61, Rovaniemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat