Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vedenpaisumus ja vaikeat neuvottelut rahoituksesta

Talous
 
Helsingin Sanomat

Vuodenvaihde 2012–2013

Tuotanto kaivoksella Sotkamossa pitää keskeyttää vedenpaisumuksen takia, mikä aiheuttaa yhtiölle vakavia taloudellisia vaikeuksia. Samaan aikaan nikkelin maailmanmarkkinahinta laskee voimakkaasti.

Maalis–huhtikuu 2013

Talvivaara hankkii osakeannissa uutta pääomaa 261 miljoonaa euroa.

Marraskuu 2013

Pörssiyhtiö Talvivaara ja sen tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo hakeutuvat yrityssaneeraukseen. Malminlouhinta keskeytetään kustannusten karsimiseksi.

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on yksinkertaistaen tervehdyttää liiketoiminta, jotta sillä olisi edellytyksiä menestyä tulevaisuudessa. Jos velallisen maksukyvyttömyyttä ei todennäköisesti voida poistaa, yrityssaneerausta ei saa lain mukaan aloittaa.

Espoon käräjäoikeus hyväksyy molemmat yhtiöt yrityssaneeraukseen.

Kevät 2014

Talvivaaran ongelmat kärjistyvät. Rahoitusneuvotteluissa ei ole saatu aikaan ratkaisua ja kassavarat ehtyvät.

Marraskuu 2014

Espoon käräjäoikeus asettaa Talvivaara Sotkamon konkurssiin yhtiön pyynnöstä.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ja omistajaohjausyksikön päällikkö Eero Heliövaara toivovat myös pörssiyhtiön konkurssia.

Valtio haluaa pelata pörssiyhtiön ulos kaivoksen sijoitusjärjestelyistä.

Joulukuu 2014

Talvivaara Sotkamon konkurssipesä määrätään julkisselvitykseen, jossa konkurssipesän liiketoimintaa rahoitetaan julkisin varoin.

Maaliskuu 2015

Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoittaa, että brittiläinen sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors investoi kaivokseen. Sopimus on ehdollinen.

Tarkoituksena on, että Audley Capital Advisors ja valtion uusi sijoitusyhtiö Terrafame ostaisivat 200 miljoonalla eurolla kaivoksen liiketoiminnan konkurssipesältä. Audley Capital Advisorsin omistusosuus uudesta yhtiöstä olisi alustavan suunnitelman mukaan 85 prosenttia ja valtion (Terrafame) 15 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat