Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Kreikan tulevaisuus riippuu vastaehdotuksesta"

Talous
 
Angelos tZortzinis AFP
Alexis Tsipras Kreikan parlamentissa perjantaina.
Alexis Tsipras Kreikan parlamentissa perjantaina. Kuva: Angelos tZortzinis AFP

Kreikan hallitus torjui perjantaina lainanantajien tarjouksen kuvaten sitä absurdiksi ja epärealistiseksi.

Veronkiristykset, yksityistämiset ja eläkeuudistus olisivat vaatineet pääministeri Alexis Tsiprasia joustamaan monista periaatteistaan, ja ne herättivät Syriza-puolueessa raivoa laajemminkin.

"Tarjottu ehdotus on epärealistinen", Tsipras sanoi, mutta jatkoi kuitenkin uskovansa, että sopu on lähempänä kuin koskaan.

"Aika ei ole loppumassa vain meiltä vaan se on loppumassa myös kaikilta muilta", Tsipras sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Myös Kreikan valtiovarainministeri George Stathakis sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle, ettei tarjottua sopimusta voi hyväksyä, mutta hän oli huolissaan myös Kreikan pysymisestä eurossa.

"Hallituksellamme on valtuudet pysyä eurossa ja yrittää neuvotella sopimus uudestaan Kreikalle paremmaksi", Stathakis sanoi.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem kommentoi Kreikan tilannetta toteamalla, että Kreikan vastatarjouksen täytyy olla taloudellisesti kestävä.

"Jos he ehdottavat vaihtoehtoista sopimusta, täytyy sen olla taloudellisesti kestävä ja järkevä", Dijsselbloem sanoi Reutersille. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ei ole suunnittelemassa pikatapaamista Kreikan tilanteen johdosta.

"Olemme sanoneet, että tapaaminen on mahdollinen, mutta tässä tilanteessa Juncker ei ole lähettämässä sellaista kutsua", Junckerin tiedottaja Margaritis Schinas sanoi uutistoimisto AP:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat