Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Deutsche Bankin johto vaihtuu yllättäen

Sijoittajat vaativat saksalaiselta suurpankilta uudistuksia

Talous
 
REUTERS
John Cryan
John Cryan

Euroopan suurimpiin pankkeihin lukeutuvan Deutsche Bankin huipulla tulee. Pankin ylin johto vaihtuu.

Deutsche Bank nimitti sunnuntaina uudeksi toimitusjohtajakseen John Cryanin, 54.

Tähän asti pankkia yhdessä johtaneet Anshu Jain ja Jürgen Fitschen vetäytyvät pankin ohjaimista. Sijoittavat ovat vaatineet pankkia uudistuksiin, jotta luottamus sitä kohtaan palautuisi.

Cryan on ollut Deutsche Bankin hallintoneuvostossa vuodesta 2013. Aiemmin hän on työskennellyt myös sveitsiläisen UBS-pankin johtotehtävissä.

Cryan korvaa Jainin 1. heinäkuuta. Fitschen jättää tehtävänsä vuoden kuluttua, minkä jälkeen Cryanista tulee Deutsche Bankin ainoa toimitusjohtaja.

Deutsche Bank on yrittänyt parantaa imagoaan, joka on tahriintunut, kun pankkiin on kohdistunut tutkimuksia esimerkiksi väitetyn viitekorkojen manipuloinnin, rahanpesun ja veronkierron vuoksi.

Jainin mainetta rasittaa se, että hän johti toimintaa, jonka vuoksi Deutsche Bank joutui maksamaan ankaria korvauksia viitekorkojen manipuloinnin vuoksi.

Fitschenin toimintakykyä puolestaan ovat heikentäneet oikeudelliset ongelmat. Hän joutuu olemaan viikoittain paikalla Münchenissä oikeudessa puolustamassa itseään. Väitteiden mukaan hän harhaanjohti tutkijoita kiistassa, jota käytiin Kirchin mediaimperiumin perillisten kanssa.

Uutinen johtajavaihdoksista tulee Financial Times -lehden mukaan vain muutama viikko sen jälkeen, kun saksalaispankki oli kertonut uudesta strategiastaan. Strategian ytimessä piti olla pankin mukaan osakkeen omistajien tuottojen kasvu. Osake on kärsinyt huonon markkinan, tiukentuneen pankkisääntelyn ja jättisakkojen yhteisvaikutuksesta.

Kansainväliset pankkijätit ovat finanssikriisin jälkeen maksaneet yhteensä jo kymmeniin miljardeihin euroihin nousevat korvaukset sääntörikkomuksista. Deutsche Bank on yhteensä käyttänyt ja varannut viime vuosina pelkästään erilaisiin oikeudenkäyntikuluihin 3,1 miljardia euroa.

Reuters
Frankfurt

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat