Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV vähentää sata työntekijää

Talous
 

MTV kertoi torstaina vähentävänsä kaikkiaan sata työntekijää yt-neuvottelujen päätteeksi. Alun perin yhtiö arvioi, että vaarassa olisi ollut peräti 125 työpaikkaa. Uutisista vastaava Mediahub Helsinki vähentää 28 työntekijää.

"Raskas päivä", sanoo uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila. Hänen mukaansa vähennykset kertovat median "hirvittävän syvästä" murroksesta sekä siitä, että Suomen taloudessa ei näy kasvua. Hän nostaa esille myös maksu - tv -liiketoiminnan vaikeudet.

Epäonnistunut maksu-tv on myös MTV:n ohjelmatyöntekijöiden MOT ry:n mukaan iso syyllinen yt-prosessiin. "Nyt irtisanotut ihmiset ovat täysin syyttömiä tällaiseen epäonnistumiseen."

Myös Radio- ja televisiotoimittajienliitto lähetti torstaina julkisuuteen tulikiven katkuisen tiedotteen, jossa se tuomitsee jyrkästi MTV:n toiminnan. RTTL:n mukaan ulkoistamisissa on pohjimmiltaan kyse siitä, että yhtiö tavoittelee halvempia työehtosopimuksia.

MTV on vähentänyt väkeä yt-neuvotteluissa viimeisten neljän vuoden aikana kolme kertaa.

Ylä-Anttila luottaa siihen, että käänne parempaan tulee. "Uskon, että nokka kääntyy nousuun."

Hän vetoaa kuitenkin maan hallitukseen, joka ohjelmassaan viittasi media-alan vaikeuksiin ja lupasi selvittää Ylen rahoitusta. Ylä-Anttilan mukaan hallituksen toimien olisi hyvä olla aktiivisia. "Että täällä pysyisi toinenkin kanava."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat