Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juko haluaa eropaketteja julkiselle sektorille

Talous
 
Markku Ulander Lehtikuva
Opetusalan ammattiliiton puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä eropaketit notkeuttaisivat julkisen sektorin työmarkkinoita.
Opetusalan ammattiliiton puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä eropaketit notkeuttaisivat julkisen sektorin työmarkkinoita. Kuva: Markku Ulander Lehtikuva

Vapaaehtoiseen irtisanoutumiseen kannustavat eropaketit ovat harvinaisuus julkisella sektorilla. Julkisalan koulutettujen kattojärjestö Juko patistaa pakettien tarjoamiseen.

"Mitään ongelmaa eropakettien hyödyntämisessä ei ole. Esteenä on vain passiivisuus ja näköalattomuus", toteaa Jukon hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Hän toimii myös opetusalan ammattiliiton OAJ:n puheenjohtajana.

Kunta- ja palvelurakenneuudistukseen luotu määräaikainen Paras-laki päättyy vuonna 2017, eikä uusi hallitus aio jatkaa sitä. Laki suojaa kuntatyöntekijöitä kuntaliitoksissa viiden vuoden irtisanomissuojalla, joita on useiden kuntaliitosten tapauksissa ketjutettu.

Luukkainen uskoo, että kunnissa vain odotellaan lain päättymistä. "Kun irtisanomissuoja vihdoin päättyy, kunta irtisanoo työntekijän. Järjestelmä on työntekijän kannalta epämotivoiva, ja se hidastaa kuntarakenteiden muutosta. Vapaaehtoiset eropaketit ja koulutusohjelmat aktivoisivat ihmisiä hakeutumaan uusiin tehtäviin."

Luukkaisen mielestä eropaketit notkeuttaisivat julkisen sektorin työmarkkinoita.

Hyvin suunnitellut paketit auttaisivat uranvaihdoissa ja parhaimmillaan säästäisivät julkisen sektorin rahaa.

"Kunnille olisi edullista hakea irtisanomissuojan turvaamille työntekijöille töitä muun organisaation palveluksesta. Kunta voisi maksaa työntekijälle jopa kahden vuoden palkan uudessa työpaikassa, ja järjestely tulisi silti halvemmaksi kuin työntekijän pitäminen viiden vuoden ajan passivoivissa töissä. Raikkaita avauksia työntekijäpuolelta ei kuunnella."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat