Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tilastokeskus: Suomen talouden alkuvuosi ankea

Talous
 

Alkuvuosi ja kevät ovat sujuneet Suomen taloudessa heikosti, kertoivat Tilastokeskuksen maanantaina julkistamat luvut.

Kansantalouden tuotanto pieneni huhtikuussa 1,2 prosenttia edellisen vuoden huhtikuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Alkuvuonna tuotanto on kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna vain maaliskuussa.

Tilastokeskus kertoi jo aiemmin, että Suomi oli alkuvuonna taantumassa. Bruttokansantuote pieneni tammi–maaliskuussa 0,1 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Toimialoista teollisuudella ja kaupalla menee huonosti. Teollisuuden liikevaihto supistui Tilastokeskuksen mukaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vajaat kolme prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Erityisen heikosti sujui kemianteollisuudella sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuudella.

Kaupan myynti laski huhtikuussa kokonaisuutena 3,3 prosenttia. Päivittäistavarakaupassa myynti väheni 2,3 prosenttia ja tavaratalokaupassa peräti 8,7 prosenttia.

Palveluissa ja rakennusalalla alkuvuosi on sujunut paremmin. Palvelujen liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 4,4 prosenttia vuodentakaisesta ja rakennusyrityksissä 5,1 prosenttia.

Inflaatio eli yleinen hintatason nousu oli toukokuussa edellisvuoteen verrattuna tasan nolla, kun vielä huhtikuussa hinnat laskivat 0,2 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat