Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EKP:n neuvoston jäsen: "Grexitistä" on laskelmat

Saksalaiskomissaarin mukaan Kreikan mahdollisen eron varalta tarvitaan hätäsuunnitelma

Talous
 
REUTERS–HS
Ewald Nowotny
Ewald Nowotny

Euroopan keskuspankin EKP:n neuvoston jäsen Ewald Nowotny myönsi maanantaina, että Kreikan mahdollisen euroeron, grexitin, kustannuksia on haarukoitu Euroopassa, kertoi uutistoimisto Reuters.

Keskuspankkiirin kommentit herättivät huomiota, koska viranomaisten virallinen kanta on ollut, että Kreikka pysyy eurossa.

Nowotnyn kommentit vahvistavat kriittisiä tunnelmia Euroopassa. Myös Saksan EU-komissaari sanoi, että nyt olisi aika varautua "hätätilaan" sen jälkeen, kun neuvottelut Kreikan-pelastamiseksi kariutuivat viikonvaihteessa.

Kun Nowotnylta kysyttiin grexitin hintaa, keskuspankkiiri vastasi, että tietenkin kaikilla instituutioilla ja myös keskuspankilla täytyy olla laskelmia eron vaikutuksista.

"Meillä on lukuja, mutta luulen että se on jotain, mihin emme halua keskittyä", Nowotny kieltäytyi sanomasta enempää.

Neuvottelut Kreikan ja sen velkojien kanssa päättyivät tuloksitta sunnuntaina, minkä jälkeen Kreikka ajautui jälleen lähemmäksi maksukyvyttömyyttä.

Valtavasta velkataakasta kärsivän Kreikan ja EU:n sekä kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n keskustelut kestivät alle tunnin, koska osapuolten näkemykset ovat niin kaukana toisistaan, kertoivat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Kreikan euroero vaikuttaa aiempaa todennäköisemmältä.

Saksalainen EU-komissaari Günther Oettinger kommentoi Kreikan ja sen lainoittajien neuvottelujen päättymistä Reutersin mukaan sanomalla, että nyt pitäisi rakentaa hätäsuunnitelma, sillä Kreikka on vaarassa ajautua hätätilaan.

"Energiatoimitukset, poliisien palkat, lääketoimitukset, apteekkitavarat ja paljon muuta", saksalaiskomissaari luetteli mahdollisia kipupisteitä.

Kreikan lainoittajat ovat vaatineet esimerkiksi eläkkeiden leikkaamista, koska kreikkalaiset jäävät muita eurooppalaisia aiemmin eläkkeelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat