Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joka viides pörssilistautuja jäi tavoitteesta

Talous
 

Joka viides pörssilistalle noussut yhtiö ei ole saanut kokoon tavoittelemaansa osakepääomaa kuluvan ja viime vuoden aikana. Vajaa 80 prosenttia pörssilistautujista on siis viides saanut kerättyä kokoon tavoittelemansa riskipääoman.

Vuosien 2014 ja 2015 aikana kolmetoista yhtiötä keräsi uutta osakepääomaa listautumalla. Lisäksi meneillään ovat pikaruokaketju Kotipizzan ja bioteknologiayhtiö FIT Biotechin osakeannit.

FIT Biotech päätti viime hetkillä tiistaina jatkaa listautumisantinsa merkintäaikaa viikolla. Kotipizzan listautumisen onnistumisesta kuullaan tämän viikon keskiviikkona tai torstaina.

Eniten tavoitteesta jäi köysi-, lanka- ja verkkoyhtiö Piippo, joka aloitti First North –listalla maaliskuussa. Piippo Oy:n listautumisen tavoitteena oli neljä miljoona euroa, josta yhtiö sai kokoon puolet.

Puhtaan teknologian sijoitusyhtiö Cleantech Invest puolestaan tavoitteli seitsemää miljoonaa euroa, mutta sai kokoon neljä miljoonaa euroa.

Lääkekehitysyhtiö Herantis Pharma jäi tavoitteesta 2,5 miljoonaa euroa, mutta sai silti kokoon noin 14,3 miljoonaa euroa.

Ylivoimaisesti eniten pääomaa on kerännyt uusista pörssitulokkaista Asiakastieto Group, joka sai osakemyynneillään kokoon 171 miljoonaa euroa. Terveyspalveluja tarjoava ulkoistusyhtiö Pihlajalinna keräsi puolestaan 80 miljoonaa euroa.

Yhtiöt listautuivat suoraan pörssin päälistalle.

Lempääläinen maa- ja kallioporauksen tuotteisiin erikoistunut yhtiö Robit Rocktools sai myytyä osakkeitaan 48 miljoonalla eurolla. Robit Oyj listautui First Northiin, joka on pienten yritysten vaihtoehtoinen markkinapaikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat