Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka-kokous kuumentaa juhannusta

Talous
 

Euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat Luxemburgissa tänään torstaina. Kokousta hallitsee Kreikka.

Kreikan ja lainoittajien neuvottelut päättyivät viime viikonloppuna tuloksettomina. Euromaat ja kansainvälinen valuuttarahasto IMF taivuttelevat taas Kreikkaa suostumaan uudistettuun lainaohjelmaan.

Erimielisyys siitä, miten Kreikan pitäisi tasapainottaa talouttaan, on yhä suuri ja tilanne vakava.

"Kreikan pitäisi sitoutua sovittuun. Kaikki ovat väsyneitä vetkutteluun ja jossain vaiheessa on päätettävä, onko Kreikka mukana vai ei", sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk).

Sipilän mukaan Brysselin huippukokouksen käytäväpuheissa väläyteltiin jo halua huonoimpaan vaihtoehtoon eli Kreikan maksukyvyttömyyteen.

Myös Suomessa koostetaan laskelmia maksukyvyttömyyden varalta. Suomella on virkamieslähteiden mukaan sitoumuksia, vastuita ja saatavia Kreikasta noin neljä miljardia euroa ja EKP:n kautta vielä kaksi miljardia.

Kreikan maksukyvyttömyys merkitsisi Suomelle pahimmillaan miljarditappiota.

Arvio silti on, että vielä Luxemburgissa ei Kreikasta syntyisi ratkaisua.

"Se ajatus on jo hylätty, että nyt sovittaisiin mistään pidemmän ajan uudistuksista. Nyt keskustellaan siitä, että Kreikka sitoutuisi joihinkin uudistusaskeliin. Vastapainoksi yritetään löytää rahoitusjärjestely, joka estää Kreikan ajautumista maksukyvyttömäksi", sanoo Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich.

Kreikan pitäisi maksaa kesäkuun lopussa 1,6 miljardin euron lainaerä IMF:lle ja 3,4 miljardia EKP:lle heinäkuun 20. päivänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat