Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stephen Elop erotettiin Microsoftista

Talous
 
Stephen Elop
Stephen Elop

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ilmoitti keskiviikkona, että sen laiteyksikön johtaja Stephen Elop ei jatka yhtiön palveluksessa. Huhuja Elopin mahdollisista potkuista on liikkunut pitkään, sillä Microsoftin Nokialta ostama puhelinliiketoiminta on yhä tappiollista eivätkä vaikeudet ole hellittäneet.

Kanadalainen Elop työskenteli Nokian toimitusjohtaja syyskuusta 2010 syyskuuhun 2013. Hän siirtyi Nokian palvelukseen Microsoftista.

Elopin toimitusjohtajakaudella Nokian pitkään kestäneet vaikeudet kärjistyivät. Hänellä oli merkittävä vaikutus siihen, että yhtiön hallitus päätti helmikuussa 2011 vaihtaa älypuhelimien käyttöjärjestelmäksi Microsoftin Windows Phone -ohjelmiston.

Pian käyttöjärjestelmän vaihtamisen jälkeen Nokian vaikeudet pahenivat, koska Symbian-käyttöjärjestelmää hyödyntävien puhelimien kysyntä väheni voimakkaasti.

Toukokuun lopussa 2011 Nokia antoi tulosvaroituksen eikä puhelinliiketoiminta enää sen jälkeen toipunut likimainkaan ennalleen. Nokia vähensi tuhansia työpaikkoja karsiakseen kulujaan, mutta niistä huolimatta puhelinliiketoiminta oli suurissa vaikeuksissa.

Puhelimia valmistaneen Nokian ongelmat eivät johtuneet yksin Elopista, vaan useiden vuosien aikana tehdyistä lukuisista virhearvioista. Huhtikuun lopussa 2014 Nokia myi tappiollisen puhelinliiketoimintansa 5,44 miljardilla eurolla Microsoftille. Kaupan seurauksena Stephen Elop siirtyi takaisin Microsoftin palvelukseen.

Elopin paikalle Microsoftin laitteiden ja Windows-tuotteiden johtajaksi on nimitetty Terry Myerson, joka vastasi aikaisemmin yhtiön käyttöjärjestelmien kehittämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat