Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Ketjuuntuminen on kaksipiippuinen juttu"

Kuortin ABC:lta saa kaiken tarpeellisen yhdellä kertaa. Kaikki eivät silti pidä ketjuista

Talous
 
Lauri Rotko
Espoolainen Pesosen perhe lähtee jatkamaan matkaa pysähdystauon jälkeen. Äiti Anna-Maija, isä Timo, tytär Susanna ja poika Pentti viettävät juhannuksen sukutilalla.
Espoolainen Pesosen perhe lähtee jatkamaan matkaa pysähdystauon jälkeen. Äiti Anna-Maija, isä Timo, tytär Susanna ja poika Pentti viettävät juhannuksen sukutilalla. Kuva: Lauri Rotko

Espoolainen Pesosen perhe on keskiviikkona puoliltapäivin matkalla maalle Vehmersalmelle. Käynti Kuortin ABC:llä viitostien varrella kuuluu kuvioihin, kun matkustetaan juhannuksen viettoon sukutilalle.

"Syötiin lounas, käytiin vessassa, nostin rahaa, kävin apteekissa ja ostin kissanhiekkaa S-marketista", perheen äiti Anna-Maija Pesonen luettelee hoidettuja asioita.

Artikkeliin liittyvät

Pesonen pohtii, että ABC on hyvä paikka, koska siellä on kaikki tarpeellinen samassa paikassa.

"On se silti kaksipiippuinen juttu. En tykkää ketjuuntumisesta, mutta kun ajatellaan, mitä sisällä on, ei se haittaa."

Kuortin ABC:n liikennemyymälässä pyörii juhannuksen aatonaattona noin 20 000 asiakasta. Keittiö pyörii korkeapaineella, sillä ruoka-annoksia myydään yhtenä päivänä parisen tuhatta.

Liikennemyymäläpäällikkö Mika Korhosen mukaan paikallisia tuotteitakin löytyy, kesäisin lähinnä vihanneksia ja juureksia.

Leipää leivotaan omassa leipomossa, ja S-marketissa myydään paikallisia Suur-Savon leipomon ja Siiskosen leipiä.

Yksi vakituisista leivänostajista on Eine Veteläinen. Hän on matkalla Mikkelistä kotiin Helsinkiin mukanaan vakiostos, Suur-Savon leipomon ruislimppu.

"ABC palvelee kiitettävän hyvin. Ostamme täältä Kuortista ruoat Mikkeliin mennessä ja lämpimän limpun kotiin paluumatkalla", Veteläinen kertoo.

"Ajamme tätä väliä kymmeniä kertoja kesässä. On sellainen ralli päällä. Joka kerta poiketaan ABC:llä."

Mukana matkassa ovat lapsenlapset Uuke, Iina ja Aana Karhavirta sekä Iinan kaveri Saana Vilko.

Pertunmaalainen Petri Kuitunen tankkaa bensaa kanisteriin St1-aseman mittarista ABC:n pihalla.

"Ihan hyvä paikka. Käyn usein vain tankkaamassa ja apteekissa. Se on hyvä, että apteekki on auki joka päivä. Muuta apteekkia ei Pertunmaalla sitten olekaan", Kuitunen toteaa.

Häntä ABC-asemien samankaltaisuus ei haittaa. Hän muistelee, että asemalla oli aikaisemmin paikallisen yrittäjän leipomo, mutta nyt sekin on ketjun omassa hoidossa.

Päällisin puolin Kuortin ABC edustaa samankaltaista oranssinväristä maailmaa kuin muutkin ketjun liikennemyymälät. Pertunmaan vaakuna seinällä veikkauspisteen kohdalla muistuttaa, missä ollaan.

Liikennemyymäläpäällikkö Korhosen mukaan juhannusaatonaaton hektisimmät tunnit painottuvat iltaan. Liikennettä ja kävijöitä riittää vielä puolille öin ja ylikin.

Merja Ojansivu
Pertunmaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat