Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sijoitustuotteissa on korkeita kuluja

Talous
 

Joidenkin sijoitustuotteiden välittäjien tuotteissa silmiinpistävää ovat poikkeuksellisen korkeat kulut. Esimerkiksi Alexandrian yhdistelmärahaston kulut voivat olla piensijoittajalle yli kaksinkertaiset verrattuna pankkien yhdistelmärahastoihin.

Elite-varainhoidon osakkeisiin sijoittavassa rahastojen rahastossa kulut nousevat peräti 7,6 prosenttiin vuodessa. Se on jättimäinen kulu, kun tiedetään, että historiallisesti osakemarkkinoiden keskimääräinen nimellistuotto on 6–8 prosenttia vuodessa. Elite osti Eufexin liiketoiminnan vuosi sitten. Investiumilla ei ole myynnissä omia rahastoja.

Alexandria perustelee korkeita juoksevia kuluja sillä, että pankki valikoi rahaston sijoituskohteena olevat rahastot laajasta kansainvälisestä valikoimasta.

Kulut muodostuvat korkeaksi, kun sijoittaja joutuu maksamaan sekä kattorahaston että sen sijoituskohteiden hallinnointipalkkiot. Esimerkiksi OP:n ja Nordean yhdistelmärahastoissa kohderahastojen palkkioita ei pääsääntöisesti makseta.

Lopulta sijoittajan kannalta on olennaista, miten hyvin sijoitetut varat tuottavat ja kuluilla on tässä hyvin suuri merkitys.

Rahaston salkunhoitajan pitää onnistua todella nappiin, jotta hän pystyisi ylittämään vertailuindeksin tuoton vielä normaalia korkeampien kulujen jälkeen. Helsingin Sanomien viime viikolla julkistaman selvityksen mukaan hyvin pieni osa salkunhoitajista on tässä onnistunut edes tavanomaisia kuluja perivissä rahastoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat