Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen rikkaimpiin kuuluva Poju Zabludowicz sijoitti pieneen Wolt-yhtiöön – tilauksia välittävä yhtiö yhteistyöhön Kotipizzan kanssa

Talous
 
Antti Hämäläinen
Tampereelta kotoisin oleva Chaim "Poju" Zabludowicz on yksi Suomen rikkaimmista miehistä.
Tampereelta kotoisin oleva Chaim "Poju" Zabludowicz on yksi Suomen rikkaimmista miehistä. Kuva: Antti Hämäläinen

Suomen rikkaimpiin miehiin kuuluva Chaim "Poju" Zabludowicz sijoittaa rahojaan ravintolatilauksia välittävään Wolt-yhtiöön. Yhtiö ei kerro sijoituksen määrää.

Wolt perustettiin viime syksynä, ja ensimmäisellä rahoituskierroksella se hankki pääomaa 400 000 euroa. Pojun sijoituksen jälkeen osakepääomaa on enemmän, mutta summaa yhtiö ei paljasta.

Fakta

Ravintola valitaan puhelimen listasta

 Woltin palvelu toimii siten, että asiakas näkee älypuhelimestaan listan ravintoloista ja kahviloista.

 Asiakas valitsee ravintolan, tekee tilauksen ja maksaa sen luottokortillaan.

 Ravintolan henkilökunta näkee tilauksen omalla tabletillaan.

Woltin idea on, että asiakas voi älypuhelimella ennakkoon tilata ja maksaa ateriansa. Ravintolaan saapuessaan ruoat ja juomat ovat jo valmiina. Wolt-asiakas pääsee mahdollisen jonon ohi.

Wolt saa systeemistä palkkion, joka on muutama prosentti tilauksen arvosta. Yhtiön mukaan välityspalkkio jää alle viiden prosentin.

Zabludowicz, 62, omistaa sijoitusyhtiö Tamares Groupin, jonka arvoksi on julkisuudessa mainittu pari miljardia euroa. Tamares viittaa Tampereeseen, josta hän on kotoisin.

Ravintola-ala kiinnostaa Zabludowiczia, sillä taannoin hän sijoitti varojaan ravintolayhtiö Restamaxiin. Ketjuun kuuluu satakunta ruoka- ja viihderavintolaa ympäri Suomea.

Toinen tunnettu sijoittajanimi Woltissa on Risto Siilasmaa, joka toimii Nokian hallituksen puheenjohtajana.

Toimitusjohtaja Mikko Kuusen mukaan yhteys Zabludowicziin syntyi Woltin hallituksen puheenjohtajan Ilkka Kivimäen avulla. Hän on sarjayrittäjä ja sijoitusyhtiö Inventuren osakas. Zabludowicz oli sijoittajana Kivimäen ensimmäisessä yrityksessä.

Kuusi luonnehtii Zabludowiczia teräväksi kaveriksi, jonka kanssa keskusteluja käytiin suomeksi ja englanniksi.

Wolt on pieni yhtiö, sillä sen palveluksessa on vain kymmenen työntekijää. Sen liikevaihto on vähäinen, eikä yhtiö anna ennustetta tai arviota, kuinka suureksi liikevaihto voisi tänä vuonna kasvaa.

Lähiaikoina Wolt saattaa kasvaa nopeasti, sillä yhtiö on tehnyt yhteistyösopimuksen Kotipizzan kanssa. Woltin älypuhelinsovellutuksen avulla yhtiön välityspalvelu tavoittaa 150 Kotipizzan ravintolaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat