Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talvivaara sai 60 000 euron yhteisösakon työntekijän kuolemasta

Talous
 

Kainuun käräjäoikeus on tuominnut Talvivaara Sotkamo Oy:n 60 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Päätös koskee kaivoksella maaliskuussa 2012 sattunutta onnettomuutta, jossa yksi työntekijä menehtyi äkillisen rikkikaasupäästön seurauksena.

Kaksi esimiesasemassa ollutta työntekijää tuomittiin lisäksi 80 päiväsakkoon kuolemantuottamuksesta ja työturvallisuusrikoksesta.

Yli kolmen vuoden takainen onnettomuus johtui äkillisestä ja yllättävästä rikkivetypurkauksesta. Rikkivedyn korkea pitoisuus koitui kohtaloksi Paltamosta kotoisin olleelle metallitehtaan kokeneelle näytteenottajalle.

Jo yksi henkäys rikkivetyä sisältävää kaasua voi tällaisessa tapauksessa aiheuttaa tajunnanmenetyksen.

Tutkinnanjohtaja Seppo Nordström Kajaanin poliisista kertoi tällöin HS:lle, että metallien talteenoton alueella pihalle menehtynyt 36-vuotias mies ei jostakin syystä käyttänyt kaasumittaria ja hengityssuojainta.

Talvivaaran tiedotuspäällikkö kertoi, että korkea kaasupitoisuus ja työntekijän menehtyminen tulivat täytenä yllätyksenä tehtaan johdolle.

Metallitehtaan pihalla oli aamulla havaittu monikaasumittareilla kohonneita rikkivetypitoisuuksia, mutta ne eivät olleet hengenvaarallisella tasolla.

Kunnossapitotyöt oli kuitenkin keskeytetty.

Talvivaaran turvallisuusohjeiden mukaan metallien talteenoton alueella on pakollista varustautua ryhmäkohtaisella kaasumittarilla ja omalla hengityssuojaimella. Yksin työskennellessä kaasumittarin on oltava mukana.

Rikkivetyä käytetään nikkelimalmin saostamisessa. Metallitehtaalta pääsee pesureista huolimatta ilmaan erilaisia kaasuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat