Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset käyttävät mobiililaajakaistaa naapurimaita enemmän

Talous
 

Suomalaiset käyttävät selvästi enemmän mobiililaajakaistaa kuin muut pohjoismaalaiset tai baltialaiset. 90 prosentilla suomalaisista on jo käytössään liikkuva laajakaista.

Suomessa mobiililaajakaistan suosio lisääntyy, mutta muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa kiinteä laajakaista on suositumpi, Viestintävirasto kertoo tiedotteessaan. Tiedot perustuvat Telecommunication Markets in the Nordic and Baltic Countries -tilastojulkaisuun.

Ruotsissa nopea, yli satamegainen kiinteä laajakaista on 13 asukkaalla sadasta, kun Suomessa samoihin nopeuksiin pääsee seitsemän asukasta sataa kohden.

Tilastojen mukaan yli 80 prosenttia suomalaisista lähettää edelleen tekstiviestejä, mutta alle 25-vuotiaat ovat siirtyneet muiden pikaviestinten, esimerkiksi Whatsapp-sovelluksen käyttäjiksi.

Tekstiviestejä lähetetään Suomessa vähemmän kuin muissa maissa: Suomessa viestejä lähetetään noin 50 kuukaudessa, kun taas esimerkiksi tanskalaiset lähettävät 128 viestiä kuukausittain.

Suomalaisten kännyköiden ja muiden mobiililaitteiden kautta siirtyy joka kuukausi peräti viisi gigatavua dataa, joka pitää Suomen vertailun kärjessä. Suomalaiset ovat myös selvästi siirtyneet lankaliittymien käytöstä matkapuhelimiin. Nyt jo 95 prosenttia puheluminuuteista soitetaan matkapuhelimella.

Viestintäviraston tiedotteen mukaan tänä vuonna kuluttajatutkimus sisälsi osion myös nettitelevision katselusta. Suomalaisten tv-yhtiöiden omia netti-tv-palveluita, kuten Yle Areenaa, MTV Katsomoa tai Nelosen Ruutua käyttää noin 60 prosenttia suomalaisista, kun taas Netflixiä, HBO:ta tai muita tilausvideopalveluita katsoo neljäsosa.

Suomalaisilla on käytössään keskimäärin kolme nettiin liitettävää laitetta, ilmenee Googlen teettämästä tänään julkaistusta tutkimuksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat