Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Google: Yritykset ymmärsivät mobiilin merkityksen

Toimiva mobiilisivu ja tarina voivat olla avain jopa kansainväliseen menestykseen

Talous
 

Suomalaisyritykset alkavat hiljalleen herätä siihen, että kuluttajat käyttävät yhä enemmän mobiililaitteita ostopäätöksiä tehdessään. Asia selviää hakukoneyhtiö Googlen Suomessa tekemästä tutkimuksesta, jonka tulokset julkaistiin tiistaina.

Suurista suomalaisyrityksistä 72 prosentilla on nykyään mobiiliystävälliset sivut, kun vuosi sitten määrä oli vain 58 prosenttia.

Tiistaina julkistettiin myös Googlen, IAB:n ja TNS:n tekemä kansainvälinen tutkimus, jonka mukaan mobiililaitteiden käyttö on kasvussa. Nyt suomalainen surffaa verkossa keskimäärin kolmella eri laitteella, kun vuosi sitten määrä oli 2,7 ja vuonna 2012 vain 1,9. Tablettien määrä on puolitoistakertaistunut 40 prosenttiin viime vuoden 29 prosentista ja älypuhelinten määrä kasvanut 56 prosentista 67 prosenttiin.

Tämä tarkoittaa Googlen mukaan sitä, että mobiiliystävälliset verkkosivut ovat yrityksille ensiarvoisen tärkeät. Googlen tutkimuksen mukaan puolet mobiilin käyttäjistä koki häiritseviä ongelmia verkkoa selatessaan. Kolmannes etsi toisen, paremmin älypuhelimella toimivan verkkosivuston.

Hyvät verkkosivut tai toimiva mobiilisivukaan eivät riitä, vaan nykyään yrityksen pitää pystyä kertomaan verkossa kokonaista tarinaa itsestään, Googlen Suomen toiminnoista vastaava Hanna Kivelä sanoo.

"Verkossa kilpailu on aina kansainvälistä", Kivelä huomauttaa.

Onnistuessaan pienelläkin yrityksellä voi olla avaimet jopa kansainväliseen menestykseen.

Samanlainen näkemys on suomalaisella nahka-asusteyrityksellä Lumi Accessoriesilla.

"Avainsana on lifestyle", sanoo toimitusjohtaja Sanna Kantola. Verkkoon pitää lisätä päivittäin sisältöä useita kertoja, eikä se saa olla pelkästään tietoa uusista tuotteista ja niiden hinnoista. Kantolan mukaan Instagram-sovelluksen suosion nousu muutama vuosi sitten muutti kaiken. Markkinoinnista ja verkossa olemisesta tuli aiempaa tarinallisempaa.

Mobiilin tärkeyteen Lumi Accessories heräsi Kantolan mukaan pari vuotta sitten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat