Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TS: Turun telakka on saamassa lisää laivatilauksia

Talous
 

Turku on saamassa lisää laivatilauksia. Turun Sanomien mukaan saksalainen TUI Cruises on ehkä tilaamassa kaksi lisäalusta Meyerin Turun telakalta.

Kyse on laivoista, joiden rakentamisesta TUI Cruises -varustamo teki alustavan option viime kesänä.

TUI Cruisesin toimitusjohtaja Wybcke Meier totesi Mein Schiff 5 -aluksen kölinlaskutilaisuudessa tiistaina, että uutta tietoa tilauksista voidaan saada jo lähiaikoina.

"Olemme enemmän tai vähemmän valmiita, ja toivon, että lähipäivinä voimme kertoa asiasta enemmän", Meier kertoi Turun Sanomille. Turun telakan toimitusjohtaja Jan Meyer kertoi lehdelle odottavansa uutisia asiasta seuraavien viikkojen aikana.

Turussa luovutettiin vasta vähän aikaan sitten Mein Schiff 4 -risteilylaiva TUI Cruisesille. Mein Schiff 5 luovutetaan ensi vuonna ja Mein Schiff 6 keväällä 2017.

Jokainen TUI:n laivasarjan alus tuo telakalle noin 5 000 henkilötyövuotta, ja optioiden toteutuminen merkitsisi sitä, että Turun telakalle pelkästään nämä laivat tuovat töitä ainakin vuosiksi 2018 ja 2019.

Mein Schiff -laivojen lisäksi Meyer sopi viikko sitten, että se rakentaa Turussa kaksi amerikkalaisen Carnivalin jättiristeilijää. Laivoista tulee maailman suurimpia risteilijöitä. Kyseessä on miljardien eurojen kauppa, joka varmistaa Turun telakan tilauskannan vuoteen 2020 asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat