Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailuvirasto: Leipuriliitto on antanut lainvastaisia hintasuosituksia

Talous
 

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) mukaan Leipuriliitto on antanut vuosina 2007–2010 jäsenilleen lainvastaisia hintasuosituksia.

Tämän vuoksi virasto on toimittanut markkinaoikeudelle esityksen 55 000 euron seuraamusmaksun määräämiseksi Leipuriliitolle.

KKV alkoi selvittää Leipuriliittoa sen jälkeen, kun liitto oli elokuussa 2010 julkaissut lehdistötiedotteen, jossa käsiteltiin alan huonoa kannattavuutta ja painetta leipomotuotteiden hintojen nostamiseen.

KKV:n keskiviikkona lähettämän tiedotteen mukaan vastaavia suosituksia todettiin vuosien mittaan sisältyneen myös muihin liiton tiedotteisiin, jäsenkirjeisiin, puheisiin ja Leipuri-lehden pääkirjoituksiin.

Hinnankorotustarvetta perusteltiin suosituksissa esimerkiksi prosenttiluvuin kuvatulla kustannusten nousulla. Suositusten tarkoituksena oli seuraamusmaksuesityksen mukaan nostaa hintatasoa, yhdenmukaistaa hinnankorotusten suuruutta ja ajankohtaa ja rajoittaa näin leipomoyritysten välistä kilpailua.

Seuraamusmaksun määrä voi olla lain mukaan enintään kymmenen prosenttia elinkeinonharjoittajan tai näiden yhteenliittymän liikevaihdosta. Kun kyse on toimialayhdistyksestä, liikevaihtoon luetaan liiton varsinaisen toiminnan tuotot sekä jäsenmaksutulot.

Kilpailuviraston keskiviikkona julkaiseman tiedotteen mukaan toimialajärjestöjen antamat hintasuositukset ovat vakavia kilpailunrajoituksia, koska ne ovat omiaan yhdenmukaistamaan alalla toimivien yritysten hinnoittelua ja kannustamaan yrityksiä hintojen nostamiseen omien kustannustensa kehityksestä riippumatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat