Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Solidiumin Järvinen Talvivaaran hallitukseen

Kaivosyhtiön velat osakkeiksi

Talous
 
Kari Järvinen
Kari Järvinen

Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen valittiin torstaina kaivosyhtiö Talvivaaran hallituksen uudeksi jäseneksi. Valinnan teki yhtiökokous.

Solidium perustelee Järvisen valintaa sillä, että valtio haluaa aktiivisen roolin kaivosyhtiössä. Solidium on Talvivaaran suurin osakkeenomistaja.

Talvivaaran yhtiökokous hyväksyi saneerausohjelman mukaisen esityksen, jonka mukaan yhtiön velkoja muutetaan yhtiön osakkeiksi noin puolen miljardin euron arvosta. Jos osakkeenomistajat eivät olisi hyväksyneet suunnitelmaa, Talvivaaran tarina olisi päättynyt.

Toimitusjohtaja Pekka Perän mukaan velkojen muuttaminen osakkeiksi ei vielä pelasta yhtiötä. "Ei tämä automatiikalla toimi, vaan paljon on vielä töitä, jotta saneerausohjelma saadaan toteutettua."

Perän mukaan velkojen muuntaminen osakkeiksi tapahtuu yhtä aikaa uuden liiketoimintasuunnitelman kanssa. Hän ei pysty antamaan arviota, milloin liiketoimintasuunnitelma on valmis.

"Joka tapauksessa siihen menee kuukausia."

Velkojen muuntaminen osakkeiksi vahvistaa Talvivaaran tasetta, mutta se ei riitä. Yhtiö tarvitsee tuoretta rahaa. "Muuntaminen ei tuo yhtään rahaa yhtiöön."

Perä ei kerro, aikooko hän sijoittaa lisää euroja yhtiöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat