Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pasi Holmista tulee Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja

Talous
 
Pasi Holm
Pasi Holm

Ekonomisti Pasi Holm aloittaa elokuun alussa Taloustutkimus Oy:n tutkimusjohtajana. Holm ehti toimia yli vuosikymmenen Pellervon taloustutkimuksen PTT:n toimitusjohtajana. Hän jätti tehtävänsä äkillisesti kesäkuun alussa.

PTT:n hallituksen ja Holmin mukaan lähtö tapahtui yhteisymmärryksessä. Hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila kertoi (HS 7. 6.), että hallituksen ja toimitusjohtajan näkemykset PTT:n strategiasta olivat erilaiset.

Suomen eturivin ekonomisteihin kuuluva Holm on aiemmin toiminut muun muassa Suomen yrittäjien pääekonomistina ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n tutkimusjohtajana. Holmin mielestä Taloustutkimus tarjosi mielenkiintoisen uuden työtehtävän.

"Olen tehnyt paljon taloudellisia vaikutustutkimuksia, kun taas Taloustutkimus on perinteinen markkinatutkimusyhtiö, joka tekee esimerkiksi Ylelle kyselyitä ja yrityksille erilaisia hankkeita. On kiinnostava ajatus, että yritämme löytää näistä yhdistelmää."

Taloustutkimus-yhtiön toimitusjohtaja Juha Aallon mukaan Holmin tehtäväksi tulee uudenlaisen tutkimustarjonnan rakentaminen.

"Markkinatutkimus ja bisnesinformaatio ovat kovassa murroksessa. Ison datan kautta saadaan tietoa siitä, mitä tässä ja nyt tapahtuu. Katse pitää kääntää siihen, miten esimerkiksi kuluttajakäyttäytymisen muutokset vaikuttavat yrityksiin ja kansantalouteen."

Holm osallistunee julkiseen keskusteluun, sillä Taloustutkimus haluaa kasvattaa merkitystään yhteiskunnallisena toimijana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat