Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hypo: Asuntolainoja kysytään vilkkaasti pääkaupunkiseudulla – muualla kysyntä on vähäisempää

Helsingin seudun ulkopuolella lainakysyntä on vähäisempää

Talous
 

Uusia asuntolainoja kysytään vilkkaasti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, mutta vähemmän muualla Suomessa. Näin kertoo Hypon vuoden toisen neljänneksen asuntomarkkina-analyysi.

Analyysin mukaan näiden pääkaupunkiseudun kaupunkien lisäksi vain muutaman kaupungin ydinalue on lähtenyt liikkeelle.

"Monta vuotta kestänyt asuntomarkkinoiden kohme sulaa hitaasti", perjantaiaamuna julkaistussa raportissa kirjoitetaan.

"Odotettu käänne näkyy siis vain alueellisesti ja asuntosidonnaisesti. Markkinoiden eriytyminen jatkuu. Keväällä ja alkukesällä asuntokauppoja on joka tapauksessa tehty jonkin verran odotuksia enemmän johtuen hiljaisesta viime vuodesta, mutta tilanne on edelleen äärimmäisen häilyvä", Hypo toteaa.

Hypon mukaan eduskuntavaalien jälkeen kuluttajien luottamus on vahvistunut, mutta Kreikan kriisi heijastuu myös asuntomarkkinoille.

"Odotamme Kreikan ja rahoittajien pääsevän lähiviikkoina väliaikaiseen sopuun, mikä rauhoittanee rahoitusmarkkinat ja voi rohkaista asunnonostajia."

Pankki arvelee, että kauppojen viriäminen kertoo myös siitä, että myyjät ovat tulleet ostajia vastaan alentamalla hintoja. Myös uusissa kohteissa yksityinen ostaja pystyy nipistämään hintapyynnöistä selkeitä prosentteja.

Aiemmin hinnanalennukset ovat olleet tukkuostajien etuoikeus.

Hypon analyysi vallitsevasta markkinatilanteesta koheni edelleen, mutta vain puoli pistettä viiteen pisteeseen, koska suomalaista kansantaloutta ja erityisesti julkista taloutta koskeva suunnanmuutos antaa edelleen odottaa itseään.

Hypo on konserni, jonka tunnetuin osa on Suomen Hypoteekkiyhdistys. Se on asumiseen erikoistunut luottolaitos, jolla on noin 25 000 asiakasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat