Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupallinen hyödyntäminen vielä kaukana

Talous
 

Kansainvälisen energiafoorumin The World Energy Councilin mukaan maapallon merien aaltovoimaresurssit ovat noin kaksi terawattia, ja aalloilla voitaisiin tuottaa joidenkin arvioiden mukaan kymmenen tai viisitoista prosenttia maailman sähkön kulutuksesta. Kaupallisesta hyödyntämisestä ollaan silti yhä kaukana.

Itämeren alueella on potentiaalia 24 terawattitunnin aaltovoimatuotannolle, mikä vastaa vajaata kolmannesta Suomen vuotuisesta sähkönkulutuksesta.

Ruotsissa olisi Uppsalan yliopiston professorin Matts Leijonin mukaan mahdollista tuottaa vajaat kymmenen prosenttia koko sähköntuotannosta aaltoenergialla. Suomessa olosuhteet ovat heikommat, mutta Ahvenanmaan edustalla aaltovoimalla voitaisiin tuottaa jonkin verran energiaa. Norjassa on varannot, jotka voisivat hyödynnettynä täyttää suuren osan koko Pohjolan energiantarpeesta.

Britannian energia- ja ilmastonmuutosministeriö on laskenut, että aalto- ja vuorovesienergialla voitaisiin teoriassa täyttää viidennes maan sähköntarpeesta.

Yhdysvalloissa energiatutkimusinstituutti EPRI laski taannoin, että aaltovoimalla olisi teknisesti mahdollista tuottaa miltei kolmannes Yhdysvaltojen vuosittain kuluttamasta sähköstä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat