Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fortum kytki ydin- ja vesivoiman

Talous
 

Vuonna 2007 perustettu Fennovoima on ilmoittanut haluavansa rakentaa ydinvoimalan Pyhäjoelle. Eduskunta on tehnyt voimalan rakentamisesta myönteisen periaatepäätöksen.

Fennovoiman omistuksen kotimaisuus pitäisi kuitenkin olla sitovasti 60 prosenttia, jotta työ- ja elinkeinoministeriö voi hyväksyä Fennovoiman rakentamisluvan.

Vielä ei ole tiedossa, saavuttaako Fennovoiman kotimaisuusaste tavoitellun 60 prosentin rajan. Jos ei, eduskunnan periaatepäätös raukeaa. Jos Fennovoima haluaa edelleen ydinvoimalan, sen pitää aloittaa hakemusprosessi uudelleen.

Fortum ilmoitti viime viikolla, ettei se ainakaan tuolloin voinut vielä lähteä osakkaaksi. Syynä oli se, ettei se ole saanut päätökseen neuvottelua Venäjän valtion omistaman Rosatomin kanssa yhteisen vesivoimayhtiön perustamista Venäjälle. Fortum haluaisi enemmistön vesivoimalayhtiöstä, mutta Venäjä ei ole tähän vielä suostunut.

Vesivoimahanke on erillinen hanke, mutta liittyy silti olennaisesti Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen, sillä Rosatomista on tulossa Fennovoiman reaktoritoimittaja ja vähemmistöomistaja, ja Venäjälle lienee olennaista saada ydinvoimalatilaus EU-maasta.

Jos kotimaisuus ei nouse 60 prosenttiin, Rosatom ei saa ainakaan tällä kertaa tilausta. Sen sijaan jos Venäjä taipuu antamaan Fortumille vesivoimayhtiöistä enemmistö, Rosatom saa reaktoritoimituksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat