Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmiit ruokakassit tarjoavat helpotusta arkeen – HS testasi

HS testasi neljä ruokakassia resepteineen

Talous
 
Sami Kero / HS
Middagin kolmen päivän ruokakassi neljälle.
Middagin kolmen päivän ruokakassi neljälle. Kuva: Sami Kero / HS

Ruokakassipalvelut tarjoavat helpotusta arjen ruokarumbaan.

Kun tilaa kassin, johon on pakattu muutaman päivän tarvikkeet, saa aterioiden raaka-aineet ja reseptit kätevässä paketissa. Töistä palatessa säästyy pähkäilemästä, mitä ruokaa tänään tehtäisiin. Kassin ostaessaan välttää myös ruokahävikin, jota syntyy helposti, kun haalii aterian ainekset marketista. Kassin mukana tulevat vain ne tarpeet, jotka päivällispöytään tarvitaan.

2–4 henkilön kauppakasseja tarjoaa moni yritys, muun muassa pääkaupunkiseudulla toimivat Anton & Anton, Middag ja Keittiökaveri sekä myös Turkuun ja Tampereelle laajentunut Syö hyvin. Uusin tulokas on vastikään toimintansa aloittanut helsinkiläinen Komero, jonka reseptit laatii huippukokki Henri Alén.

Stockmann harkitsee kassikisaan lähtöä

Myös tavarataloyhtiö Stockmann on kiinnostunut ruokakassipalvelusta.

Helsingin keskustan tavaratalon Herkku kokeilikin toukokuussa parsaviikkojen aikaan kolmea viikoittain vaihtuvaa valmista ruokakassia. Niissä asiakas sai raaka-aineet erilaisten parsaherkkujen valmistamiseen.

"Kokeilu onnistui yli odotusten", sanoo Stockmann Herkun ketjujohtaja Susanna Ottila.

Ruokakassikokeilun jälkeen Stockmann kartoitti asiakkaiden kokemuksia ja tarpeita.

Selvityksestä kävi ilmi, että ruokakasseja ostettiin kahdesta syystä. Osa asiakkaista kaipasi inspiraatiota ja ideoita kokkaamiseen, osa puolestaan täsmäohjeita arjen ruuanlaittoon.

Stockmannilla suunnitellaan parhaillaan, miten näihin tarpeisiin voidaan jatkossa vastata.

"Kauppakassien kysyntä kasvaa nopeasti. Ihmiset kaipaavat helpotusta arkeen ja uusia ideoita ruuanlaittoon. Tutkimusten mukaan tavallisen suomalaisperheen keittiössä pyöritetään arkisin noin viittätoista tuttua ja turvallista ohjetta", sanoo Anton & Antonin toimitusjohtaja Andrea Hasselblatt.

Herkkukauppa aloitti palvelun vuonna 2012. Idea löydettiin Ruotsista, jossa kauppakassipalvelut ovat olleet suosittuja jo vuosikausia. Perusidea on pysynyt samana alusta asti: tarjota perinteistä kotiruokaa, mutta omalla otteella viimeisteltynä. Anton & Antonin ruokakassi elää sesonkien mukaan, ja sen sisältö vaihtuu tiuhaan.

Sami Kero HS

"Jotkin kestosuosikit kuten lohikeitto pakataan asiakkaiden toiveesta kassiin yhä uudestaan, mutta muuten haluamme tarjota vaihtelua."

Asiakkaiden totuttaminen valmiiseen kauppakassiin oli aluksi työlästä.

"Meille suomalaisille palvelujen käyttö on edelleen vierasta", Hasselblatt sanoo.

Nyt kun kysyntä näyttää vakiintuneen, Anton& Anton panostaa palveluun lisää. Elokuun alusta ruokakassien reseptit laatii tunnettu kokki ja keittokirjailija Alexander Gullichsen.

Sen sijaan Makumaku-verkkokauppa lopetti taannoin ruokakassipalvelunsa.

"Kysyntä kasvoi aivan liian hitaasti. Markkina on pieni, ja meillä oli kaksi haastetta: verkkokauppa ja luomu- sekä lähiruoka, joista kummastakaan suomalaiset eivät ole innostuneet", Makumakun vetäjä Johanna Fräki sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat