Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnair keskittyy erikoisrahtiin: sai ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa sertifikaatin lääkekuljetuksiin

Talous
 

Lentorahtiyhtiö Finnair Cargo on läpäissyt lentoyhtiöiden kansainvälisen kattojärjestön IATA:n ja Brysselin lentokentän lääkkeiden kuljetuksen sertifiointiohjelman. Finnair Cargo on maailman ensimmäinen lehtoyhtiö, joka on läpäissyt ohjelman.

Finnair Cargo on Pohjoismaiden suurin lentorahtiyhtiö, joka kuljettaa 149 000 tonnia rahtia ja postia vuosittain.

Sertifiointiohjelmaan osallistuminen on osa Finnair Cargon uutta strategiaa, joka keskittyy erityisesti herkkien kuljetustuotteiden ympärille.

"Haluamme olla lääketeollisuuden tuotteiden kuljetuksessa kehityksen kärjessä. Olemme hyvin ylpeitä siitä, että olemme maailman ensimmäinen Iata Pharma -sertifioitu lentoyhtiö", sanoo Finnair Cargon johtaja Antti Kuusenmäki.

Lääketeollisuuden tuotteet, kuten rokotteet, pillerit ja nestemäisessä muodossa kulkevat lääkkeet, kuuluvat herkimmin pilaantuvien lentorahtina kuljetettavien tuotteiden joukkoon.

"Kuljetamme lääkkeitä, jotka saattavat pilaantua hyvin herkästi. Esimerkiksi osa elämää pelastavista rokotteista pitää kaikissa kuljetusketjun vaiheissa pitää kahdesta kahdeksaan asteen lämmössä, tai ne ovat käyttökelvottomia", Kuusenmäki kertoo.

Uudessa, keväällä 2017 aukeavassa rahtiterminaalissa on erilliset, lämpötilasäädellyt käsittelyalueet lääketeollisuuden tuotteille ja herkästi pilaantuville elintarvikkeille.

Lentorahdin kuljettaminen on erityisen kilpailtu ala, ja Finnair on joutunut uudistamaan strategiaansa kevään 2015 aikana.

Kuusenmäki arvioi, että Finnair Cargolla on hyvä mahdollisuus pysyä kehityksen mukana, koska se keskittyy nyt erikoisrahtiin.

Rahtimarkkinat heilahtelevat kuitenkin voimakkaasti.

"Me olemme maailman mittakaavassa varsin pieni tekijä. Meidän pitää vain hyödyntää vahvuutemme, kuten lyhyin lentoaika Aasian markkinoille."

Finnair on tilannut Airbusilta kaikkiaan 19 Airbus A350 XWB -lentokonetta.

"Uusien lentokoneiden ansiosta Finnairin rahtikapasiteetti kaksinkertaistuu vuoteen 2020 mennessä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat