Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin perustat pankin – perustili riittää

Pankkiiri: Vanhat pankit haluavat vain myydä lisätuotteita

Talous
 

Finanssiuransa 1980-luvulla aloittanut pankkiiri Anne Boden on nyt uuden haasteen edessä: oma pankki pitäisi saada käyntiin.

Boden on perustanut ja johtaa uutta Starling-pankkia, josta on määrä tulla haastaja Britannian vähittäispankkisektorille.

"Tavoitteena on 100 000 asiakasta, mutta palvelut voi skaalata jatkossa vaikka miljoonille", Boden kertoi HS:lle Britannian vähittäispankkialan tulevaisuutta kartoittaneen tilaisuuden yhteydessä.

Bodenin idea on rakentaa pankki, joka tarjoaa asiakkaalle vain yhtä tuotetta: arkisten pankkiasioiden hoitamiseen tarkoitettu käyttötiliä.

"Muut palvelut asiakkaat voivat hakea muualta. Ihmiset eivät ole enää sidottuja yhteen pankkiin."

Hänen mielestään isot brittipankit ovat historiansa ja vanhentuneen tekniikan orjia. Monet yrittävät vain myydä asiakkaille lisää palveluja, tarvitsevatpa nämä niitä tai eivät.

Boden näkee pankkialan eriytyvän lisää tulevaisuudessa. Niche-ajattelu lisääntyy, kun pankit erikoistuvat nykyistä enemmän.

Starling-pankki odottaa vielä viranomaislupia, joten toiminta ei ole käynnistynyt. Sijoittajilta on haussa vähintään 10 miljoonaa puntaa.

"Kansainvälisten sijoittajien kiinnostus kaikkeen fintech-alaan (finanssialan teknologiaan) liittyvää on suurta."

Perinteisiä pankkikonttoreita Starling ei aio avata, vaan palvelut löytyvät verkosta. Tekniikan tarkoitus on kuulemma palvella asiakkaan etua yhtä lailla kuin pankkienkin.

Bodenin mielestä vanhat pankit eivät käytä tekniikkaa auttaakseen asiakkaita jokapäiväisten raha-asioiden hallinnoimiseen. Esimerkiksi tilinylityksistä pitäisi lähteä automaattiset varoitukset sen sijaan, että pankit rahastavat jälkikäteen isoilla rangaistusmaksuilla.

Annamari Sipilä HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat