Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kroatialaisella aurinkoenergiayhtiöllä vahva venäläiskytkös

Talous
 

Migrit Solarna Energijan omistaja on Migrit Energija -yhtiö. Sen vastuuhenkilöiksi on nimetty Grigory Edel -ja Maxim Soloshshanskiy -nimiset henkilöt.

Edelin asuinpaikkaa ei ole Kroatian kaupparekisterissä mainittu, mutta Soloshshanskiyn osoite on Lontoossa.

Sieltä löytyy saman niminen Kent School -nimisessä sisäoppilaitoksessa opiskellut henkilö, jonka isä on oppilaitoksen kotisivuilta löytyvien tietojen mukaan Oleg Soloshshanskiy Moskovasta.

Oleg Soloshshanskiy on paljon julkisuudessa olleen venäläisen rakennusyhtiön Intekon pääjohtaja.

Vuonna 2011 Intekon omistajaksi tuli rakennusalan ohella muun muassa pankkiliiketoiminnassa mukana oleva liikemies Mihail Šišanov.

Venäläisen Vedomosti-lehden mukaan hän omistaa 95 prosenttia Intekosta. Loput viisi prosenttia omistaa Venäjän valtion omistama Sberbank-pankki.

Shishanov ei kuitenkaan venäläismedioiden tietojen mukaan ole välttämättä Intekon todellinen omistaja.

Inteko oli paljon julkisuudessa takavuosina, jolloin yhtiön omistajana oli Moskovan kaupungin silloisen kuvernöörin Juri Lužkovin vaimo Jelena Baturina yhdessä veljensä Viktor Baturinin kanssa.

Intekon 1990-luvun alussa yhdessä perustaneet sisarukset riitaantuivat yhtiön omistuksesta vuoden 2005 tienoilla ja käräjöivät omistuksesta pitkään.

Yhtiö jäi Jelena Baturinalle, joka myi omistuksensa edelleen.

Intekolla oli yhteys Suomeen jo aiemmin, sillä Viktor Baturin omisti Lappeenrannassa sijaitsevan tyhjilleen jääneen Joutsenranta-hotellin, jonka nykyään omistaa veroparatiisiyhtiö.

Migrit Solarna Energija on perustettu vuonna 2011 vajaan 3.000 euron osakepääomalla.

Migrit Energijan alkuperäinen osakepääoma on puolestaan noin 26 000 euroa. Yhtiön taseen loppusumma eli varojen ja velkojen määrä oli noin 1,4 miljoonaa euroa toissa vuoden tilinpäätöksessä. Yhtiö kertoi tuolloin, että sen tavoitteena on tehdä investointeja uusiutuviin energialähteisiin Kroatiassa.

Yhtiö kertoi investoineensa Kroatian suurimpaan aurinkovoimalaan, joka rakennettiin vuonna 2012 Orahovicaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat