Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroryhmä jäi odottamaan Kreikan kansanäänestystä

Äänestys kohtasi keskiviikkona entistäkin rajumpaa vastustusta

Talous
 

Euroryhmän kokous keskiviikkoiltana päättyi odotetusti: minkäänlaista sopimusta euromaiden ja Kreikan välillä ei syntynyt. Uusia kokouksia ei ole luvassa tällä viikolla.

Ensimmäisten joukossa euroryhmän kokousta kommentoi Slovakian valtiovarainministeri Peter Kazimir.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kazimir vahvisti, ettei euroryhmä jatka neuvotteluja ennen Kreikan sunnuntaista kansanäänestystä lainaohjelman ehdoista.

Euroryhmä kokoontui muodollisesti käsittelemään Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin viimeisintä esitystä kriisin ratkaisemiseksi. Sopimuksen syntymistä pidettiin ennen kokousta hyvin epätodennäköisenä.

"Eurooppa haluaa auttaa Kreikkaa, mutta ei voi tehdä niin vastoin kreikkalaisten tahtoa", kertoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk Twitterissä.

Tsipras ehdotti tiistaina euromaiden hätärahoitusohjelman jatkamista, uutta kymmenien miljardien eurojen lainaohjelmaa sekä velkahuojennuksia.

Talouslehti Financial Times kertoi keskiviikkona, että Tsipras lähetti velkojille tiistaina myös kirjeen.

Siinä Kreikan pääministeri lupaa sitoutua yhä useampaan velkojien ehdoista, kunhan tiistaina päättyvää lainaohjelmaa jatketaan ja kolmatta hätärahoitusohjelmaa harkitaan.

Lainaohjelma kuitenkin päättyi odotetusti tiistaina keskiyöllä, ja euromaat ovat tyrmänneet kolmannen lainaohjelman harkitsemisen tässä vaiheessa.

Laajalti arvostelua herättänyt kansanäänestys joutui keskiviikkona entistä pahempaan vastatuuleen. Euroopan neuvoston mukaan äänestys ei vastaa kansainvälisiä standardeja.

Ihmisoikeusjärjestön pääsihteeri Thorbjorn Jagland sanoi uutistoimisto AP:lle, että äänestys vaatisi vähintään kahden viikon varoajan, jotta ihmiset ehtisivät pohtia asiaa. Kysymyksen tulisi olla selkeä, ja kansainvälisten tarkkailijoiden tulisi päästä paikalle.

Jaglandin mukaan äänestys "on kutsuttu niin kireällä aikataululla, että se on itsessään suuri ongelma".

Kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan myös Kreikan suurin palkansaajien keskusjärjestö GSEE vaatii kansanäänestyksen perumista.

Näin tekevät myös Ateenan ja Thessalonikin kaupunkien pormestarit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat