Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turun telakka sai taas ison tilauksen Saksasta

Risteilyllä saksalaiset haluavat kuunnella klassista musiikkia ja harrastaa kuntouintia

Talous
 

Saksalainen omistus ja saksalaisten innostus risteilemiseen siivittävät Turun telakan nousua konkurssin partaalta menestykseen. Keskiviikkona Turun telakka eli Meyer Turku kertoi rakentavansa saksalaiselle TUI Cruises -varustamolle Mein Schiff 7 ja Mein Schiff 8 -nimiset risteilijät.

Tilaukset vahvistavat entisestään työtilannetta telakalla, joka ajautui vain vähän aikaa sitten korealaisomistuksessa lopettamisuhan alle.

Tästä on kyse

 Turun telakka jäi 2010-luvun alussa ilman tärkeitä risteilijätilauksia, kun korealaisen omistajan STX:n talous horjui.

 Uudeksi omistajaksi telakalle löytyi viime vuonna saksalainen Meyer Werft. Sen jälkeen telakalle on kertynyt runsaasti tilauksia.

Meyer Werftin saksalaisomistuksessa kurssi on kääntynyt parempaan. Saksalaisten tulo omistajaksi on palauttanut asiakkaiden ja pankkien luottamuksen, mikä näkyy sopimuksien syntymisenä.

Uusien tilauksien myötä Turun telakan tilauskirja ulottuu jo vuoteen 2020.

"Ennen kuin otimme telakan haltuun, se oli pahassa kierteessä. Nyt olemme päässeet hyvään kierteeseen, jossa asiakkaat odottavat meidän tekevän hyvää työtä", sanoo Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer.

TUI Cruises on saksalaisen matkatoimiston TUI:n ja amerikkalaisen risteily-yhtiön Royal Caribbeanin yhteisyritys. Yrityksen Mein Schiff -laivat on suunnattu saksalaisille asiakkaille, ja ne räätälöidään rakennusvaiheessa saksalaiseen makuun.

Uusien laivojen yksityiskohdista ei keskiviikkona tiedotettu. Aiemmissa Mein Schiff -laivoissa saksalaisuus on tarkoittanut muun muassa klassisen musiikin esittämiseen tarkoitettua konserttisalia. Lisäksi saksalaisille pitää rakentaa pitkä matkauintiin sopiva uima-allas.

TUI Cruisesin Turusta tilaamista laivoista Mein Schiff 4 toimitettiin toukokuussa. Mein Schiff 5 ja Mein Schiff 6 valmistuvat vuosina 2016 ja 2017. Keskiviikkona tilatut kaksi alusta toimitetaan vuosina 2018 ja 2019.

Lisäksi Turun telakka sai kesäkuussa kahden suuren risteilijän tilauksen Royal Caribbeanin kilpailijalta Carnivalilta.

Meyerin mukaan yhtiö keskittyy Turussa laivojen rakentamisen lisäksi telakan kehittämiseen. Yhtiö pohtii investoimista telakan tehokkuuteen niin, että laivoja pystyttäisiin tekemään vielä nykyistä enemmän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat