Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varoufakis aikoo erota, jos kansa hyväksyy lainaehdot

Kreikan valtiovarainministeri uskoo sovun syntyvän heti ensi viikolla

Talous
 

Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis kertoi torstaina eroavansa, jos kansa hyväksyy sunnuntaina velkojien lainaehdot.

"Mutta auttaisin ketä tahansa seuraajaani viemään heidän esityksensä läpi parlamentissa", Varoufakis sanoi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

Kreikan suurimmat velkojat ovat euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Varoufakis uskoo, että kreikkalaiset torjuvat äänestyksessä lainaehdot ja sopu velkojien kanssa syntyy sen jälkeen nopeasti.

"Noin tunnissa. Olemme neuvotelleet viisi kuukautta", valtiovarainministeri sanoo Bloombergille.

Varoufakis vannoo, että Euroopan keskuspankki (EKP) voi heti maanantaina päättää lisätä kreikkalaispankeille suunnattua hätärahoitusta ja pankit pystyvät taas avaamaan ovensa. Päätös tarvitsisi Varoufakisin mukaan vain euroryhmän alustavan sopimuksen puhelinkokouksessa.

Varoufakis toisti Bloombergin haastattelussa useasti esittämänsä kannan siitä, että vasemmistohallitus Syriza ei suostu hyväksymään sopimusta ilman velkahuojennuksia.

"Leikkaisin mieluummin käteni irti."

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem tyrmäsi torstaina Varoufakisin toiveet. Hollannin parlamentille puhuneen Dijsselbloemin mukaan ei-tuloksen voitto sunnuntaina tarkoittaisi, että Kreikalla ei todennäköisesti "olisi paikkaa eurossa".

"Yksi harhaluulo on pyyhdittävä pöydältä: ajatus, että ei-tuloksen jälkeen kaikki voidaan neuvotella uudelleen ja Kreikka saa helpomman ja houkuttelevamman sopimuksen", Dijsselbloem sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Luottoluokitusyhtiö Moody's heikensi torstaina Kreikan luottoluokitusta yhdellä pykälällä, kertoo uutistoimisto AFP.

Luokitus on nyt Caa3, kun aiemmin se oli Caa2. Molemmat luokitukset ovat roskalainaluokkaa.

Moody's varoittaa, että jos ei-äänet voittavat sunnuntaina, se lisää Kreikan eurosta eroamisen riskiä.

Moody's suhtautuu vahvasti epäillen siihen, että Kreikka ja sen velkojamaat pystyvät saavuttamaan uuden sopimuksen, oli kansanäänestyksen tulos mikä tahansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat