Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mastercard tuo selfiet verkko-ostamiseen – F-Securen Hyppönen ei usko kuluttajan hyötyvän

Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että uutuudesta hyötyy lähinnä luottoyhtiö

Talous
 

Luottoyhtiö Mastercard aikoo kokeilla kasvojentunnistusta verkko-ostosten yhteydessä, kertoo yhdysvaltalainen tv-yhtiö CNN.

Kasvojentunnistuksen tavoitteena on parantaa verkossa ostamisen turvallisuutta. Samalla kuluttajat halutaan vapauttaa salasanoista.

Hankkeen vetäjä Ajay Bhalla kertoi CNN:lle uskovansa selfie-sukupolven ottavan sovelluksen omakseen.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen pitää hanketta mielenkiintoisena, mutta ei kovin ihmeellisenä.

"Ihan hyvin on pärjätty ilman vahvistuksia. Jos verrataan nykyisiin maksujärjestelmiin, niin aika monesti niissä ei ole mitään vahvistusta", Hyppönen sanoo.

Hyppösen mukaan kasvojentunnistus lisää kuitenkin yhden kerroksen turvallisuuteen. Eniten hyötyy luottoyhtiö, koska luottotappiot vähenevät.

Kortin käyttäjälle hyödyt ovat vähäiset. Kasvojentunnistus tuo ylimääräisen vaiheen verkossa maksamiseen.

Verkossa ostoksia tekevän on ladattava Mastercardin kehittämä sovellus tunnistautumista varten.

Väärinkäytöksiä yritetään estää sillä, että omakuvan ottajan on räpäytettävä silmiä. Näin halutaan varmistaa, että kyseessä on elävä ihminen eikä valokuva.

Mastercard kertoo, että silmien räpäyttäminen on tehokkain tapa estää väärinkäytökset. Hyppönen arvioi, ettei mene aikaakaan, kun hakkerit iskevät.

"Se on ihan varmasti hakkeroitavissa. En epäile hetkeäkään, etteikö joku pystyisi sitä jollakin tekniikalla hakkeroimaan."

Mastercardin sovellus muuttaa kuvan biteiksi ja lähettää tiedot luottoyhtiölle, joka ei saa varsinaisia kuvia käyttöönsä.

Mastercard testaa sovellusta syksyllä 500 käyttäjällä. CNN:n mukaan yhtiö aikoo kehittää myös ääneen ja sydämenlyönteihin perustuvaa tunnistusta.

Nykyisin luottokorttiyhtiöt varmentavat henkilöllisyyden turvakoodeilla. Hyppönen ei ole kuullut, että Suomessa käytettäisiin kasvojentunnistusta varmistukseen.

Sen sijaan hän sanoo, että Suomessa on jääty jälkeen mobiilissa varmentamisessa.

"Ylivoimaisesti yleisin tapa Suomessa on varmistaa henkilöllisyys verkkopankkitunnuksilla, ja se on ihan mennyttä maailmaa", Hyppönen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat