Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uber lopettaa Ranskassa

Talous
 

Taksipalvelu Uber lopettaa kyydinvälityssovellus Uberpopin toiminnan Ranskassa toistaiseksi, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhtiö tiedotti asiasta perjantaina.

"Olemme päättäneet kieltää Uberpopin toiminnan Ranskassa perjantaina kello 20 alkaen ennen kaikkea taataksemme kuljettajiemme turvallisuuden", sanoi Uberin Ranskan-johtaja Thibaud Simphal Le Monde -lehdessä.

Hänen mukaansa toinen syy päätökselle on se, että Uber haluaa päästä vuoropuheluun viranomaisten kanssa voidakseen osoittaa, että yhtiö toimii vastuullisesti.

Uutistoimisto AFP:n mukaan yhtiö odottaa Ranskan päätöstä siitä, todetaanko sen toiminta lailliseksi vai ei.

Viime viikolla ranskalaiset taksikuskit protestoivat palvelua vastaan ja mielenosoitukset yltyivät väkivaltaisiksi.

Taksinkuljettajat hajottivat autoja, polttivat renkaita ja tukkivat liikenteen Pariisin lentokentille ja juna-asemille. Poliisin mukaan 70 autoa vahingoitettiin ja seitsemän poliisia loukkaantui mielenosoituksissa. Lisäksi kaksi Uberin paikallisjohtajaa otettiin kiinni ja Ranska ilmoitti haastavansa nämä oikeuteen.

Mellakoiden jälkeen presidentti François Hollande lupasi taksikuskeille, että Uberpop-palvelu hajotetaan. Sovellus kiellettiin Ranskassa jo tammikuussa, mutta kiellon valvonta on osoittautunut viranomaisille ylivoimaiseksi.

Uberin mukaan sovellusta käyttää noin 400 000 ranskalaista. Taksinkuljettajat kokevat Uberin palvelun epäreiluksi kilpailuksi.

Uber-yhtiöllä on useita eri toimintatapoja maailmalla. Pop-palvelu on niistä puhutuin. Se yhdistää kyytiä tarvitsevat asiakkaat ja kuljettajat, joilla ei ole taksilupaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat