Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikkalaiset äänestivät talouspolitiikan keinoista

Talous
 

Kansanäänestys järjestettiin, koska Kreikka ei päässyt sovintoon eurovaltioiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa hätärahoituksensa ehdoista. Hallitus vastustaa etenkin julkisen talouden voimakkaita menoleikkauksia, joita eurovaltiot ja IMF kannattavat Kreikan julkisen talouden tasapainottamiseksi.

Suuri joukko kreikkalaisia on tyytymättömiä siihen, että yli viisi vuotta kestäneen kriisin aikana elintaso on romahtanut. Eurovaltiot ja IMF ovat tyytymättömiä siihen, että uusi hallitus ei ole noudattanut tehtyjä sopimuksia menojen supistamiseksi.

Kreikan valtion varat ovat ilmeisesti loppu eikä se pysty maksamaan erääntyviä lainojaan. Viime viikolla Kreikalta erääntyi 1,5 miljardin euron laina IMF:lle, jonka valtio laiminlöi.

Ylivelkaantunut valtio tarvitsee hätälainaa maksaakseen vanhoja lainojaan, palkkoja, eläkkeitä ja laskujaan. Rahoitusmarkkinoilta Kreikka ei saa lainaa.

Välttääkseen maksukyvyttömyyden Kreikan pitäisi neuvotella eurovaltioiden kanssa uusi hätärahoitus. Maksurästin takia Kreikka ei voi saada IMF:ltä uutta rahoitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat