Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsäteollisuus tarvitsee pian lisää väkeä

Talous
 

Metsäteollisuuden oppisopimuskoulutuksella on kysyntää.

Tänä keväänä Metsä Fibren puolitoistavuotiseen prosessinhoitajakoulutukseen oli 1 300 hakijaa, joista 20 valittiin. Viime vuonna UPM:n Kymin ja Kaukaan tehtaiden oppisopimuskoulutukseen pyrki niin ikään noin 1 300 ihmistä, ja aloituspaikkoja oli 40.

Stora Enson Varkauden tehtaan henkilöstöpäällikkö Hannu Porasmaa uskoo, että uudet investointihankkeet ovat luoneet kiinnostusta pitkään alavireisistä uutisista kärsineelle alalle. Sekin on voinut vaikuttaa, että alan toisen asteen koulutuspaikkoja on vähennetty.

"Ammattikoulussa hankittu jonkin kunnossapidon alan perusosaaminen ja tehtaalla suoritettava prosessiteollisuuden ammattitutkinto antavat erinomaisen lähtökohdan erilaisiin paperi- ja sellutehtaiden tehtäviin", Porasmaa sanoo.

UPM:n Kaukaan ja Kymin tehtaiden henkilöstöpäällikön Kai Latvalan mukaan uusien oppisopimuskurssien aloittamista harkitaan nyt vakavasti.

"Ainakin Kymin, Kaukaan ja Pietarsaaren tehtaille tarvitaan lähivuosina uutta työvoimaa kymmeniä henkilöjä vuosittain."

Metsäteollisuus ry:n mukaan viiden vuoden sisällä metsäteollisuudesta jää eläkkeelle 5 500 henkeä. Metsäteollisuuden 44 000 työntekijästä 13 prosenttia on yli 58-vuotiaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat