Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edellinen uusi Ferrari rekisteröitiin Suomessa 2012 – suomalaiset ostavat luksusautoja ulkomaille

Talous
 

Autojen luksusmerkin Ferrarin myynti on hyytynyt Suomessa tyystin. Edellisen kerran Suomeen on rekisteröity uusi Ferrari vuonna 2012, kertovat Autoalan tiedotuskeskuksen tilastot.

Kalliita urheiluautoja ei ole koskaan myyty Suomessa suuria määriä, mutta Ferrareita on aiemmin myyty silti muutamia vuodessa.

Edellinen Ferrareiden myyntipiikki nähtiin liki vuosikymmen sitten, kun autoverotuksen muutoksen aikaan vuonna 2008 Suomeen rekisteröitiin seitsemän uutta Ferraria. Joukossa oli muun muassa yksi 599 GTB -huippumalli.

Ferrareita myy Suomessa tätä nykyä autoliike Vaunula Premium. Yhtiön myyntijohtaja Timo Turunen kertoo, että vuosituhannen vaihteessa Ferrareita myytiin Suomessa jopa parikymmentä vuodessa.

Yksi syy vähäiseen menekkiin on Suomen autoverotus. Verotus uudistui vuonna 2008 siten, että uuden auton veroon vaikuttaa merkittävästi hiilidioksidipäästöjen määrä.

Tehokkaat Ferrarit synnyttävät paljon päästöjä, joten vero nousee suureksi. Turusen mukaan ennen verotuksen muutosta autovero oli noin 27–29 prosenttia Ferrarin hinnasta, kun tätä nykyä se on jopa noin 50 prosenttia.

Vaunula Premiumin listoilla edullisin Ferrari on California T, joka maksaa autoveroineen 335 000 euroa. Kallein malli, F12berlinetta, maksaa yli 550 000 euroa. Mallin hinnasta autoveron osuus on noin 265 000 euroa eli liki puolet.

Turusen mukaan Vaunula Premiumin myynti suomalaisille asiakkaille suuntautuu pääasiassa Viroon, Espanjaan ja Ranskaan. Ostajat asuvat näissä maissa ainakin osa-aikaisesti.

Turusen mukaan ilmiö ei koske vain Ferraria: tilanne on melko sama myös muilla tehokkailla ja kalliilla automerkeillä.

Jos urheiluauton rekisteröi Suomen sijaan Viroon, veroilta voi pitkälti välttyä.

"Tämäntyyppisten autojen hinnat ovat aika tarkkaan puolet siitä mitä täällä", Turunen sanoo.

Jos Viroon rekisteröidyn auton omistaja asuu vakituisesti Suomessa, hän ei saa juuri ajaa autolla kotimaassaan.

Lähtökohta on, että Suomessa asuva henkilö ei voi käyttää ulkomaille rekisteröityä autoa. Jos auto on rekisteröity Eta-maahan, sillä saa kuitenkin ajaa Suomessa 14 päivää vuodessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat