Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäselvyydet Uzbekistanissa ja Azerbaidžanissa

Talous
 

Telia-Soneralla on liiketoimintaa 18 eri valtiossa. Aasiassa yhtiöllä on liiketoimintaa Azerbaidžanissa, Georgiassa, Kazakstanissa, Nepalissa, Tadžikistanissa, Turkissa, ja Uzbekistanissa.

Rikosepäilyt liittyvät Telia-Soneran vuonna 2007 Uzbekistanissa tekemiin kauppoihin, joiden arvo oli 190 miljoonaa euroa. Telia-Sonera osti verkkotoimilupia, taajuusalueita ja numerosarjoja sijoitusyhtiö Takilantilta.

Poliisi epäilee kauppahinnan päätyneen Takilantin kautta Uzbekistanin diktaattorin Islam Karimovin tyttärelle Gulnara Karimovalle. Esitutkinta alkoi syksyllä 2012. Se on yhä kesken.

Telia-Soneran hallituksen asianajotoimisto Mannheimer Swartlingillä teettämässä selvityksessä ei löydetty näyttöä rikollisesta toiminnasta Uzbekistanissa.

Vuonna 2008 Telia-Sonera osti Azerbaidžanin valtiolta 36 prosentin omistusosuuden teleoperaattori Azercellista. Ruotsalaiset tiedotusvälineet väittävät, että Telia-Sonera maksoi kuusi miljardia kruunua (624 miljoonaa euroa) sijoitusyhtiölle, jolla on yhteyksiä itsevaltaisen presidentin Ilham Alijevin tyttäriin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat